„Trebuie să ne dezvoltăm ca infrastructură, dar să nu uităm de latura umană”

Lucian Voina este candidatul PMP la Primăria Reșița. Profesor de muzică la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Voina nu este străin de politică și de administrație. Timp de doi ani, 2014-2016, a fost viceprimarul Reșiței, perioadă în care a acumulat experiență, iar între timp a absolvit și un masterat în administrație.

În opinia lui Lucian Voina, toate administrațiile care au existat până în acest moment au avut proiecte de impact, mai mare sau mai mic, pentru cetățenii municipiului reședință de județ, cu vizibilitate mai mare sau mai mică, fiind de părere că persoana care accede într-un post de primar nu vine rău intenționată.

Candidatul PMP spune că au fost proiecte demarate și în administrația din care a făcut el parte și care au fost continuate de actuala administrație, considerând că așa este în politică, așa este în administrație. Cineva inițiază proiecte, nu le poate duce la bun sfârșit, dar le preia următorul și le duce mai departe. Cine taie panglica își asumă aplauzele și meritele.

„Sunt conștient de chestia asta, dar totodată nu sunt de acord cu cei care vin și spun că nu s-a făcut chiar nimic. Nu există. Poate posibilitățile pe care le-au avut la momentul acela cei care au fost la conducerea administrației publice nu au fost atât de consistente cum sunt astăzi. De exemplu, pot să vă spun că pe exercițiul financiar 2014-2020, pe accesare de fonduri europene, ghidul de finanțare a apărut abia în 2016, exact la preluarea mandatului de către actuala administrație. E un lucru benefic pentru Reșița, au avut posibilitatea să știe pe ce acte să depună proiecte și așa mai departe. Deci a fost o conjunctură favorabilă acestei administrații, nu poate să nu mă bucure faptul că se mișcă ceva la modul vizibil în oraș.”, este de părere candidatul PMP.

Lucian Voina spune că mulți cad în derizoriu și că neagă aceste lucruri, de aceea el vede administrația publică în două planuri.

„Clar că trebuie să ne dezvoltăm ca infrastructură, tot ce înseamnă infrastructură rutieră pentru că avem carențe foarte mari cel puțin în cartierele mărginașe ale municipiului nostru și pe lucrări de mare anvergură, dar să nu uităm, zic eu, cealaltă latură, umană. Oamenii care locuiesc în orașul nostru și care, dacă Reșița a fost catalogată nu demult drept un oraș gri, care a început să prindă culoare, eu zic că următorul pas pe care trebuie să îl facem este să scoatem acel gri care a intrat în oamenii care populează acest oraș. Credeți-mă, merg pe stradă și cu toate că avem o promenadă frumoasă nu văd oameni fericiți. Văd oameni triști, văd oameni abătuți de diferite probleme. Deci eu cred că trebuie să umblăm și la aspectul acesta și din punctul meu de vedere văd o administrație centrată pe nevoile cetățeanului.”, este de părere Lucian Voina.

(E)