Tratative la malul Dunării pentru binele turismului! Torma și Hurduzeu au bătut palma!

explo 1000x200

S.C. Eoliana Caraș S.R.L., societate comercială a Consiliului Județean, ar putea fi preluată de Consiliul Local Moldova Nouă, în sensul măririi capitalului social. În plus, forul deliberativ al orașului de la malul Dunării ar deveni acționar majoritar al societății.

În momentul de față, S.C. Eoliana Caraș S.R.L., al cărei acționar unic este Consiliul Județean Caraș-Severin, operează nava Baziaș 1 în portul Moldova Veche. Cum în luna septembrie vasul a fost pusă în mișcare și au avut loc câteva croaziere pe Dunăre, la inițiativa comună a Consiliului Județean – prin Silviu Hurduzeu și Primăria Moldova Noua – prin primarul Adrian Torma, aceștia au convenit, în urma mai multor întâlniri, ca forul local din Moldova Nouă să preia pachetul majoritar de acțiuni al societății prin majorarea capitalului social. În acest sens, până la sfârșitul anului, secretarii celor două instituții publice vor pune la punct hotărârile forurilor deliberative pentru ca această înțelegere să fie parafată.

„Încă din campania electorală turismul a fost o prioritate pentru mandatul pe care l-am câștigat în această vară. În acest sens, am demarat discuții cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin pentru rezolvarea unor probleme ce ne împiedicau să dezvoltăm turismul în portul din Moldova Veche. Pe una dintre ele, cea legată de proiectul cu bacul, am reușit să o rezolvăm și ne-a mai rămas problema cu operatorul vasului Baziaș 1. Cum noi doream să înființăm o societatea comercială care să opereze în port, după calculele făcute am constatat că ar fi fost costuri mult mai mari pentru înființarea acestei societăți, decât pentru a participa la mărirea capitalului social al S.C. Eoliana Caraș S.R.L.. Vreau să-i mulțumesc pe această cale președintelui Silviu Hurduzeu pentru deschiderea de care a dat dovadă în aceste negocieri”, a declarat, pentru Express de Banat, edilul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.