Tratament personalizat pentru pacienții bolnavi de cancer. Tehnologia, dezvoltată de OncoGen, într-un proiect transfrontalier

untitled design set 970x90 px

Clinica OncoGen din Timișoara a accesat 3 milioane de euro în cadrul unui proiect transfrontalier România-Serbia, iar banii au fost folosiți pentru achiziția de aparatură și dezvoltarea unui soft pentru tratamentul personalizat al bolnavilor de cancer.

Proiectul deschide, astfel, calea medicinei personalizate în cancer și în România, ceea ce corespunde cu politicile UE în domeniu. Centrul OncoGen a achiziționat echipamente medicale și IT de vârf și a dezvoltat un software dedicat diagnosticului personalizat în cancer, care va permite ulterior tratamentul personalizat al pacientului oncologic.

„Proiectul nu este unul de cercetare, ci de asistență medicală. Noi am mers pe ideea dezvoltării ultimelor tehnologii care pot să ajute pacientul cu cancer înspre zona oncologiei personalizate și proiectul se închide cu un soft pe care noi l-am pus la punct împreună cu o firmă și care permite interpretarea unui număr de date pe care îl putem obține de la pacienții de cancer, în așa fel încât softul să ne ofere cea mai bună soluție și cea mai bună conduită pentru pacientul în cauză. Acest soft care nu știu dacă este cel mai bun de pe piață, dar cred că este cel mai bun din România, ajută foarte mult pacientul în ce se numește oncologia personalizată. Noi am început și demersurile cu CJAS să aloce măcar 10% din programul de oncologie pentru acest tip de abordare care se practică de câțiva ani în țările avansate și care nu costă mai mult, dar are o eficiență cu 80% mai mare decât tratamentele convenționale.”, a declarat coordonatorul OncoGen, medicul Virgil Păunescu.

publicitate ziar expresb 1000x100

La Timișoara, timp de două zile, cercetători din Germania, SUA, Ungaria și România vor participa la o conferință cu privire la acest proiect strategic. ROSECAN, finanțat prin programul Interreg-IPA CBC România – Serbia, se desfășoară între 2017 și 2021 în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii din Republica Serbia, Spitalul General din Požarevacşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa și are un buget total de peste 12 milioane de euro, dintre care aproximativ 3 milioane de euro îi revin Centrului OncoGen. Obiectivul proiectului ROSECAN îl reprezintă dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă şi eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/