Tratament diferit pentru şpăgarii din Spitalul Judeţean

Medicul ortoped Mircea Bona şi brancardierul Adrian Gaiţă sunt judecaţi pentru fapte de corupţie la Tribunalul Caraş-Severin. Primul pentru luare de mită, al doilea, pentru trafic de influenţă!

Adrian Gaiţă a pretins 700 de euro unei persoane sub pretextul că-i va da directorului spitalului, Dumitru Secăşan, pentru a-i rezolva angajarea pe un post de brancardier. Secăşan habar nu avea, totul dovedindu-se un şcenariu gândit de Gaiţă pentru a face rost de bani. A fost prins în flagrant după ce a băgat în buzunar 380 de euro din suma totală cerută ca şpagă. A recunoscut tot! Nu a fost arestat preventiv, dar i s-a interzis să părăsească localitatea şi acum este judecat pentru trafic de influenţă. În plus, a rămas fără locul de muncă. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre medicul ortoped Mircea Bona, acuzat de fapte mult mai grave, dar faţă de care magistraţii au luat măsuri inexplicabil de blânde, arătând că balanţa justiţiei nu e tot timpul în echilibru.

Mircea Bona e trimis în judecată pentru luare de mită, o faptă mai gravă decât cea comisă de brancardier, procurorii acuzându-l că a condiţionat actul medical de primirea unei importante sume de bani. A fost prins în flagrant primind cu titlu de mită suma de 200 de euro, un avans din cei 2.000 de lei, sumă pe care o convenise cu investigatorul sub acoperire. Nu recunoaşte nimic, susţinând că banii nu erau pentru sine, ci pentru spital, pentru achitarea tratamentului pe perioada în care pacientul urma să fie internat. E judecat pentru luare de mită, în stare de libertate. Nu a făcut nicio zi de arest, dar Tribunalul Caraş-Severin i-a interzis dreptul de a profesa şi l-a obligat să nu părăsească municipiul Reşiţa. Degeaba! Magistraţii timişoreni, care au judecat recursurile, au arătat o clemenţă deosebită faţă de medic şi i-au permis să se întoarcă la locul de muncă, în spitalul în care a primit şpagă, aşa cum arată procurorii. În plus, i s-a dat o interdicţie mult mai blândă, aceea de a nu părăsi ţara. Probabil, magistraţii timişoreni nu au vrut să-i strice concediul!