Traseul Via Transilvanica, oficial inaugurat. Drumul care unește România trece și prin Caraș-Severin

via transilvanica

Via Transilvanica, drumul care unește România, a fost oficial inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni. Aproximativ 12.000 de persoane au participat la Alba Iulia la acest moment special. Traseul are o lungime de 1.400 de kilometri, iar 250 dintre aceștia sunt amenajați în județul Caraș-Severin.

Un moment important a avut loc sâmbătă, în Piața Crucii din Alba Iulia. Aproximativ 12.000 de persoane pasionate de drumeție, natură și tradiții au participat la inaugurarea traseului Via Transilvanica, drumul care unește România.

Așadar, frumusețile neștiute ale României pot fi descoperite de acum înainte cu ajutorul celor 1.400 de kilometri ce străbat țara în diagonală, de la Putna până la Drobeta-Turnu Severin. Astfel, țara noastră intră pe harta mondială a statelor care au astfel de trasee ce îi ajută pe turiști să descopere și să se descopere.

Traseul începe din Bucovina, de la Putna, se încheie la Dunăre, la Drobeta Turnu Severin și trece prin zece județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

250 de kilometri din totalul de 1.400 sunt amenajați în Caraș-Severin, cea mai mare întindere pe raza unui singur județ. În ceea ce privește zona Banatului Montan, traseul este marcat, iar la fiecare kilometru este poziționată o bornă reprezentativă. În linii mari, traseul trece prin sau aproape de Băuțar – Zăvoi – Caransebeș – Brebu Nou – Gărâna – Văliug – Reșița – Iabalcea – Borlovenii Vechi – Șumița – Iablanița – Dobraia – Ineleț.

În total, în toată România au fost montate 1.400 de borne reprezentative. Unic în România, proiectul Via Transilvanica fructifică zestrea cultural-istorică a locurilor și a celor 200 de comunități din zona pe care o străbate și își propune să dezvolte turismul verde și antreprenoriatul rural, tradițional românesc.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/