Traseul Via Transilvanica, zona Banatului Montan, lansat oficial la finalul săptămânii

via transilvanica

Via Transilvanica ajunge la 1.077 de kilometri odată cu inaugurarea celor 250 de kilometri bifați în județul Caraș-Severin, a căror inaugurare va avea loc sâmbătă, la Gărâna.

Lansarea traseului Via Transilvanica, zona Banatul Montan, este programată pentru sâmbătă, 24 iulie, la ora 11.00. Evenimentul se va desfășura la Gărâna, lângă localul La Scena. Practic, cei 250 de kilometri de traseu amenajat în Caraș-Severin, cea mai mare întindere pe raza unui singur județ, duce la un total de 1.077 de kilometri. De pe hartă mai lipsesc județele Alba și Hunedoara. „Ele fac parte din planul pentru viitorul apropiat, dar au nevoie de resurse de toate felurile (mai ales că ultima sută e tot timpul cea mai grea), pentru a întregi magistrala Via Transilvanica. Ca o coloană vertebrală care ne va ține drepți, chiar dacă rucsacul în spate face mersul aplecat și măcar în fața naturii, a oamenilor pe care îi vom întâlni sau pe care i-am întâlnit deja și a unui drum care ne unește. De asta am avut nevoie și asta trebuie să ducem la bun sfârșit.”, spun reprezentanții Asociației „Tășuleasa Social”.

În ceea ce privește zona Banatului Montan, traseul este marcat, iar la fiecare kilometru este poziționată o bornă reprezentativă. În linii mari, traseul trece prin sau aproape de Băuțar – Zăvoi – Caransebeș – Brebu Nou – Gărâna – Văliug – Reșița – Iabalcea – Borlovenii Vechi – Șumița – Iablanița – Dobraia – Ineleț.

expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Caraș-Severinul a devenit oficial parte a traseului Via Transilvanica, cel mai frumos proiect turistic pentru pasionații de drumeții

1000 x 200 gif