Administrația publică din orașul-stațiune Băile Herculane a început o campanie de promovare a obiectivelor turistice existente în baza unui proiect cu finanțare de peste 15 milioane de lei.
Primăria Băile Herculane prezintă arborele Sequoia, plantat cu prilejul amenajării parcului Cazinoului (parcul Gisela, azi – parcul central), realizat în jurul anului 1862, după planurile lui Lothar Abel, unul dintre cei mai însemnați peisagiști vienezi (parcul Prater, Serele și Muzeul Botanic din Viena etc.). Este un arbore tânăr, în pofida dimensiunilor respectabile: 30 m înălțime, 1,5 m diametru și aproape 5 m circumferință la bază. Fiind un arbore exotic, rar în țara noastră, (sunt cunoscute mai puțin de 20 de exemplare), a fost declarat monument al naturii.
De asemenea, foișoarele cunoscute după culori sunt popasuri turistice pentru cei care doresc să vizite stațiunea de pe Valea Cernei. Foișorul Roșu (Elisabeta), amplasat în punctul cel mai înalt, la aproximativ 500 m altitudine, construit la dorința Împărătesei Austro-Ungariei, Elisabeta (Sissi), după una dintre numeroasele sale excursii montane în preajma stațiunii (probabil în 1887) – lucru deloc neobișnuit căci se cunoaște că era o împătimită a naturii sălbatice. Foișorul Ciorici se găsește pe teșitura unei stânci la altitudinea de 391 m, pe traseul care urcă de la Hotelul Roman spre Vf. Elisabeta, iar mai departe spre Poiana cu Peri (marcaj triunghi roșu).
Tot aici ajunge și poteca tematică „Pe urmele împărătesei Elisabeta”, ce pornește de pe strada Izvorului, precum și cea marcată cu triunghi albastru, de la Izvorul Diana III, pe la Foișorul Verde și Izvorul Munk. Foișorul Galben (Piscul Jubiliar), potecă marcată cu triunghi albastru lasă în stânga ramificația spre Izvorul Munk și conduce, după circa 20 de minute, la un alt foișor, cel Galben. În prezent, o perdea de fagi tineri ascunde privirii panorama de odinioară. A fost denumit „Piscul Jubiliar” pentru a marca evenimentul sărbătorit la Băile Herculane cu prilejul inaugurării Canalului Porțile de Fier, ce înlesnea navigația pe Dunăre, eveniment la care au participat suveranii celor trei țări riverane: Regele Carol I al României, Alexandru I Obrenović al Serbiei și Împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph. Pe acest „pisc” și pe Platoul Coronini s-au aprins, în onoarea distinșilor oaspeți, fastuoase „focuri bengale” (artificii). Foișorul Verde (Schneller), se găsește pe o mică treaptă stâncoasă, chiar deasupra Băilor Neptun (Imperiale), fiind accesibil relativ ușor, în circa 15-20 minute, pe o distanță de 700 m, pe poteca în serpentine marcată cu punct albastru, ce urcă de la Izvorul Diana III, din capătul Străzii Izvorului.
Având o poziție excelentă deasupra stațiunii, oferă o inedită și cuprinzătoare panoramă asupra zonei istorice a băilor, dominată de uriașii pereți calcaroși ai masivelor Domogled și Șușcu, despărțiți de adânca despicătură a văii Jelerău. Locul de belvedere era cunoscut și amenajat încă dinainte de prima jumătate a secolului al XIX-lea, sub denumirea de Schnellersruhe, mai târziu Foișorul Dragalina sau Chioșcul de Jos.
Valoarea proiectului este de 15.586.497,33 lei cu TVA, iar obiectivul general constă în revitalizarea stațiunii balneare Băile Herculane prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă, promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise și atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației.