Tranziția către eficiență energetică și sustenabilitate, promovată la Timișoara

Un protocol de colaborare urmează să fie semnat între Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica, cu scopul organizării unui eveniment dedicat promovării ideii de tranziție către eficiență energetică și sustenabilitate.

Primăria Timișoara anunță că va semna un protocol de colaborare cu Universitatea Politehnica, Asociaţia Clusterul pentru Promovarea Clădirilor cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero – PRO-NZEB și Asociația Portic. Totul cu scopul organizării evenimentului “Săptămâna NZEB Timișoara 2023”, în perioada de 10 – 13 mai, înscris în agenda Timișoara Capitală Europeană a Culturii. În cadrul acțiunii va fi promovată ideea de tranziție către eficiență energetică și sustenabilitate.

Evenimentul are loc în cadrul unui proiect intitulat „PadovaFIT Expanded”, finanţat în cadrul Programului Horizon 2020. În cadrul proiectului s-au derulat și proceduri de organizare a unui ghișeu unic specializat în oferirea de informații timișorenilor cu privire la One-Stop-Shop-ul pentru renovări energetice de clădiri.

Săptămâna NZEB Timișoara 2023 face parte din ”nZEB Roadshow”, care este un eveniment internațional ce aduce împreună organizații din Bulgaria, Croația, Grecia, Italia și România în vederea promovării pe plan local și regional a bunelor practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) și pentru stimularea cererii de personal calificat, într-un mod inedit. Săptămâna nZEB Timișoara va cuprinde conferințe, ateliere de lucru, sesiuni de instruire și prezentare a principiilor nZEB, de demonstrare a tehnologiilor disponibile pentru atingerea noilor cerințe de eficiență energetică, dar și modul în care acestea pot fi combinate pentru obținerea unei eficiențe energetice sporite a clădirilor, precum și dobândirea unui mediu de viață sănătos și confortabil pentru ocupanții acestora”, a informat Primăria Timișoara.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

La eveniment sunt așteptați să participe, în primul rând, profesioniști din domeniul construcțiilor: arhitecți, ingineri, studenți, meșteri și constructori, iar activitățile sunt dedicate și autorităților publice și viitorilor beneficiari ai clădirilor cu performanță energetică ridicată.

Evenimentul va fi organizat în Piața Iancu Huniade din Timișoara, cu implicarea Biroului Avize și Control Mediu, din cadrul Direcției Calitatea Vieții. Această ediție va avea loc în întreaga parcare Modex, astfel încât să faciliteze accesul la standuri al pietonilor în număr cât mai mare. Activitățile de tipul ateliere de lucru și consultări cu autorități și profesioniști vor avea loc în Aula Rectoratului UPT.

banner maxagro