Dotări de 17 milioane euro la 1.300 de săli de clasă din Timișoara

sala moderna

Primăria Timișoara vrea să atragă 17,5 milioane de euro, prin PNRR, cu scopul de a dota aproximativ 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT.

Primăria Timișoara anunță că a pregătit o nouă cerere de finanțare pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 17,5 milioane de euro, cu TVA inclus. Cu acești bani, instituția vrea să doteze aproximativ 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT.

Este cel mai consistent proiect de modernizare a claselor din peste 60 de școli și grădinițe din Timișoara, de până acum. Modernizăm atât mobilierul școlar, cât și echipamentele pe care le folosesc peste 40.000 de copii și care, în multe cazuri, sunt profund depășite și uzate. Pregătim școala pentru secolul 21, cu condiții moderne de învățare pentru toți copiii, indiferent dacă merg la o școală centrală sau la una de cartier. Fondurile europene sunt soluția pentru nevoile de modernizare a orașelor României și sper că acest lucru este evident și pentru coaliția de guvernare, care pune aceste finanțări acum în pericol”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, unităților de învățământ arondate acestora și a trei unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor).

1000x100 casa brutarului

Potrivit Primăriei Timișoara, sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii cinci ani.

1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, venind fie în completarea celui necesar, fie pentru schimbarea celui existent și degradat. Investiția cuprinde scaune, bănci, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori și materiale didactice. 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică și 40 de laboratoare de știință multidisciplinară vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor în format virtual și cu echipamente moderne. Finanțarea vizată cuprinde, de asemenea, dotarea cu mobilier specific și echipamente digitale a 29 de cabinete didactice, 50 de cabinete psihopedagogice și 27 de săli de sport. 11 ateliere de practică de la școli cu profil tehnologic vor beneficia de materiale și echipamente de specialitate”, a detaliat instituția.