Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, structura centrală, lucrează încă din 2014 la un dosar extrem de interesant care vizează tranzacțiile imobiliare făcute pe raza orașului.
Infracțiunile care se conturează sunt de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Deocamdată se vehiculează doar numele lichidatorului judiciar Tudor și Asociații, care a gestionat insolvența societății comerciale PRESCOM. Potrivit unor surse apropiate Express de Banat, procurorii DIICOT au solicitat în acest sens Primăriei Reșița în copie conformă cu originalul actele în baza cărora în perioada 2008 și până în prezent a fost dobândită sau înstrăinată proprietatea unor imobile precum terenuri sau diverse construcții de către firma SC Finance&Accounting Advisor SRL și Ion Tudor, ca persoană fizică. Solicitarea procurorilor a fost adresată administrației publice locale întrucât tranzacționarea bunurilor figurează la Direcția de Taxe și Impozite.
De aici, o întreagă nebuloasă. Practic, ar fi vorba despre un circuit al bunurilor, care au fost cumpărate la preț de 2 lei și vândute la fabuloasa sumă de 125.000 de euro, tranzacții în care apare subit numele firmei controlate de controversatul Costel Ciobanu zis Barbălată, dar și a altor renumiți oameni de afaceri de pe plan local.
În Ordonanța transmisă de procurori administrației publice locale se arată faptul că „s-a dispus începerea în rem a urmăririi penale în cauză raportat la infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani și bancrută frauduloasă”.
Anchetatorii explică faptul că „din documentele existente la dosarul cauzei s-a conturat împrejurarea că membrii grupului infracțional organizat, prin intermediul unor societăți aflate în procedura insolvenței, cât și prin intermediul unor lichidatori/administratori judiciari au diminuat în mod nejustificat obligațiile datorate bugetului consolidat al statului, diminuându-și baza de impozitare de calcul a impozitului pe venit/profit prin înregistrarea în contabilitate a unor facturi de cheltuieli cu servicii pentru care realitatea prestării acestora nu se confirmă, existând indicii rezonabile privind constituirea unor circuite comerciale fictive. Din cercetări a rezultat că au existat tranzacții având ca obiect imobile de pe raza municipiului Reșița”.
Rămâne de văzut cum se va soluționa acest dosar și cine este responsabil de toate aceste nereguli. Cert este că, potrivit acelorași surse apropiate Express de Banat, pragul firmei Tudor și Asociații ar fi fost călcat de mascați în 2015 atât la Timișoara, cât și la București. În plus, acțiuni similare, de ridicare a mai multor documente, ar fi avut loc, încă de anul trecut, în cea mai mare liniște, la societățile aflate în insolvență ale Consiliului Local Reșița.
În cadrul „Săptămânii Altfel”, Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” a desfășurat luni, 16 decembrie, a doua ediție a unei activități deosebite, Muzeul Bibliei, în cadrul căreia au fost prezentate o...
Programul de lucru RETIM pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Trebuie sa ajunga si la CET.Acusi, acusi!
Sincer sunteti niste oamenii fara coloana vertebrala si foarte prost informati sau poate asta doriti sa dezinformati opinia publica cu aceste comentari nefondate si 100% false,inainte de acuza cititi legislatia in vigoare.
De ce stergeti comentariile, pana cand mai aveti de gand sa ascundeti infractiunile Primarului?????????????/
pai cum sa nu le stearga ca doar luna de luna vin la primarie dupa bani.
Stepanica…se strange latul