Transportul în comun, pe butuci! Lugojul nu are nici autobuze, iar stațiile sunt devastate în tot orașul

Pentru mulți dintre călătorii care ajung în oraș cu autocarul, prima impresie despre Lugoj este dată de stațiile de autobuz. Iar aceasta este de-a dreptul oribilă. Este adevărat, aici e vorba și despre lipsa de civilizație a unor indivizi (cam aceiași) care scapă nepedepsiți, dar o soluție de durată se impune.

„Aceste stații le repara o firmă particulară lugojeană, le putem face și noi, la Primărie, dar lucrurile trebuie chibzuite și nu trebuie luate măsuri de moment, sub presiune. Deocamdată, am îndepărtat acele panouri de informare care nu mai au niciun sens, nicio legătură cu realitatea Lugojului, mai ales acum când hărțile sunt disponibile pentru oricine, pe telefonul mobil. Panourile mari, care tot timpul erau sparte, le-am desființat și le-am luat de pe domeniul public. E vorba de panourile de vizavi de la Clubul Tineretului de pe strada Mocioni, de la Podul de Fier și din față de la primărie”, spune primarul Claudiu Buciu.

Noile stații, pe un proiect conex cu autobuzele electrice

leader board 728 x 90 px

La fel se va proceda și cu stațiile de autobuz. „Pe un proiect conex cu cel cu autobuzele electrice, avem prevăzute și noile stații de autobuz. Nu ne grăbim însă, pentru că avem în lucru un studiu de fezabilitate legat de transportul public local și acolo vom stabili numărul și amplasamentul optim al acestor stații. Nu acționăm sub presiune electorală, nu ne grăbim. Mai bine să facem studii întemeiate, decât să greșim. Într-un oraș care, practic, la ora actuală, nu mai are transport în comun, vom întocmi un studiu de fezabilitate pentru acest tip de transport. Noi am primit deja oferte de la Iveco și Mercedes pentru microbuze mari, de 22 + 1 locuri, care sunt hibride. Ele merg pe Diesel și GNC, care este un gaz natural comprimat bio. Comunitatea europeană impune deja acest standard. Nu mai ai voie, ca autoritate publică locală, să cumperi pentru transportul în comun, altceva care nu este la standardul Euro 7”, a precizat edilul-șef.

Din păcate, până la punerea în aplicare a acestor proiecte, oamenii lipsiți de spirit civic își vor face de cap în aceste stații de așteptare, devenite refugii de noapte și le vor distruge în continuare.