Transport smart, digitalizare sau mobilier inteligent, proiecte finanțate în Timiș

Primaria Timisoara va avea portal unic

Sisteme inteligente de transport, digitalizare sau supraveghere video – acestea sunt proiecte finanțate de PNRR la început de an. Beneficiarii vor fi timișenii, iar contractele au fost deja semnate de Ministerul Dezvoltării.

Orașul Buziaș primește 2,4 milioane de lei pentru a-și amplasa camere de monitorizare și supraveghere video. Deta va avea sisteme inteligente de transport urban și are un proiect finanțat de 1,6 milioane de lei. Comuna Sânmihaiu Român se va digitaliza cu ajutorul sumei de 856.000 de lei. Și orașul Făget primește 2,3 milioane de lei pentru achiziționarea mobilierui urban inteligent.

Ministerul Dezvoltării a semnat aceste contracte de finanțare, alături de alte peste 150, primele din acest an.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Contractele încheiate între autorități publice locale din 156 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor baze de date GIS la nivel  local și a unor sisteme inteligente de management local  pentru dezvoltarea de servicii și structuri de  sprijin, specializate pentru administrația publică, precum și prin achiziționarea unor sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public și a unor drone pentru inspectarea zonelor și situațiilor de risc, iar valoarea totală a acestora este de 201.698.245,83 de lei”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Proiectele vor primi bani din PNRR..

publicitate si promovare online banner maxagro