Transport metropolitan! Primăria Lugoj obține o finanțare de peste 9 milioane de lei pentru trei autobuze electrice

autobuz electric

Administrația lugojeană a reuşit să obţină o nouă finanțare pentru implementarea unui proiect legat de transportul public, în colaborare cu primăria comunei Coşteiu.

Primăriei Municipiului Lugoj i s-au alocat 9.976.196,14 lei pentru achiziționarea a încă trei autobuze electrice de 12 m lungime și a două stații de încărcare, în cadrul unui proiect depus în parteneriat cu comuna Coșteiu.

Cele trei autobuze se adaugă celor nouă, în lungime de 10 m, pentru care deja s-a semnat contractul de finanțare și care vor fi livrate începând cu luna martie a anului viitor.

Noile autobuze, cu capacitate mărită de transport, vor fi folosite în special pentru transportul elevilor.

„Dacă în prezent deținem o infrastructură precară destinată transportului în comun, începând cu anul viitor, lucrurile se vor schimba radical, în bine. Ne dorim cu toții un transport modern, nepoluant, civilizat, curat și digitalizat. În acest scop, până în prezent, am reușit să aprobăm o finanțare pentru implementarea unui sistem de e-ticketing, absolut necesar pentru noile autobuze, dar și o finanțare pentru modernizarea stațiilor de autobuz și pentru înființarea unui sistem inteligent de gestiune și monitorizare a transportului public. Pas cu pas ne apropiem de normalitate. Mulțumim Primăriei Comunei Coșteiu pentru suport”, a anunțat Claudiu Buciu, iniţiatorul proiectului.

Acesta a mai transmis că în paralel se pregătesc documentațiile tehnico-economice pentru o nouă autogară, vizavi de gara feroviară, și pentru un depou, pe strada Timișoarei, care să deservească aceste autobuze.