Poate începe proiectarea pentru modernizarea zonei Mocioni din Timișoara. S-a semnat contractul

mocioni

Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara a făcut un pas important în ceea ce privește modernizarea zonei Mocioni. Astfel, în aceste zile s-a semnat contractul pentru proiectarea investiției. Instituția încearcă să atragă fonduri europene pentru a pune în practică proiectul.

Vești bune aduse de Dominic Fritz! Primarul Timișoarei anunță că a fost semnat contractul pentru documentația tehnică și proiectare, la faza de DALI și proiect tehnic, pentru regenerarea urbană a zonei Mocioni, fosta Piața Sinaia.

Pregătim proiectul pentru accesarea de fonduri europene cu care să finanțăm lucrările. La fel ca în Traian, unde avem un alt proiect de regenerare urbană, într-un stadiu mai avansat, și aici ne propunem să punem în valoare această zonă superbă a Timișoarei vechi, cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros și o istorie pe măsură. Să avem o piață în adevăratul sens al cuvântului, ca loc de întâlnire și petrecere a timpului, cu zone înverzite, cu amenajări pentru activități culturale și de relaxare – expoziții, spectacole pentru copii, teatru și muzică, dar și terase”, a declarat Dominic Fritz.

mocioni1

Zona vizată cuprinde Piața Mocioni, străzile adiacente și porțiunea de bulevard care ajunge până în centru. La finalul proiectului, va fi mai mult spațiu verde și un culoar de mobilitate pentru transportul public, bicicliști, pietoni și traficul auto.

Tot acest spațiu se va conecta din punct de vedere al mobilității cu Magistrala Verde Șagului, un alt proiect care este în lucru și unde acum colectăm opinii de la timișoreni. Este locul de unde începem regenerarea cartierelor Iosefin și Elisabetin”, a explicat primarul Timișoarei.