Transparență opacă în Primăria Reșița! Primarul Popa face plinul pe ascuns?!

Consilierii locali PSD îl acuză pe primarul liberal Ioan Popa că, imediat ce a fost instalat edil-șef, a uitat de transparența pe care o promitea în campania electorală și că face plinul mașinilor Primăriei Reșița fără a se putea ține vreo evidență!

Mașinile municipalității reșițene sunt obișnuite să consume mai ceva ca locomotivele Diesel, drept dovadă și procesul aflat acum pe rol, în care mai mulți șoferi sunt chemați în judecată pentru deconturi fabuloase. Toate din vremea lui Mihai Stepanescu! Consilierii PSD se tem că istoria se va repeta și acum, chiar dacă noul primar, Nelu Popa, vine din mediul de afaceri și e cunoscut drept un tip care are arici în buzunare.

Primarul a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus consilierilor locali stabilirea normativelor proprii pentru consumul lunar de carburanți pentru autovehiculele aflate în dotarea UAT Reșița. Nelu Popa a propus aprobarea a 250 l/lună pentru un autoturism, câte 200 l/lună pentru fiecare din cele trei autoutilitare și aceeași cantitate pentru microbuzul din dotare. Mai degrabă pentru a-l șicana și mai puțin pentru că l-ar fi bănuit că ar umfla deconturile la motorină, social-democrații au cerut mai multă transparență. Eu chiar nu-mi dau seama ca și conducător auto, un autoturism are o normă de 250 de litri și o autoutilitară de 200 de litri?!”, a întrebat în plen, prefăcându-se foarte mirat, consilierul Vali Lupșa. Autoturismele merg la Timișoara, merg în țară, a venit imediat explicația. Primarul Popa a ținut să explice în detaliu cum e posibil ca un autoturism să consume mai mult, spre exemplu, decât un microbuz. Aia care consumă 250 de litri e mașina mea! În aceeași zi am fost la Timișoara să vedem cum au ei cadastru digital, apoi la Arad, la fabrica de vagoane, să văd ce se întâmplă cu tramvaiul. Am făcut vreo 400 km într-o zi! Mie personal nu-mi ajung banii pentru ăștia 250 de litri, vă spun sincer. Autoutilitarele sunt de fapt cele trei Dustere și mai e un microbuz. Există un proces pe rol pentru niște consumuri făcute anul trecut, de vreo 500 de milioane! Nu sunt toate mașinile din Primărie, sunt trei, patru, cinci mașini!”, a explicat primarul.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Prea puțin pentru consilierii PSD.  “Cred că ar fi trebuit să fie în expunerea de motive și autoturismele. Nu știm care sunt, este foarte evaziv”, a comentat Ionuț Chisăliță. Se impune un amendament, să specificăm despre ce autoturisme e vorba!”, a completat Lupșa. Iritat de atitudinea PSD-iștilor, Popa a răbufnit: Dacă vreți, o să merg cu mașina mea personală! (…) S-a votat, mergem mai departe!” Majoritatea liberală din Consiliul Local Reșița, formată cu ajutorul celor doi consilieri de la Partidul Verde, a aprobat cotele de motorină propuse de primarul Nelu Popa, social-democrații concluzionând: Deci nu vreți să se specifice pentru care mașini e motorina!”

banner maxagro