Garanția președintelui Hurduzeu: Consiliul Județean are deschidere pentru toată lumea!

Președintele administrației publice județene, Silviu Hurduzeu, a profitat de instruirea anuală la care participă primarii, secretarii și contabilii pentru a-i asigura pe toți de sprijinul necondiționat al instituției pe care o conduce în urma alegerilor din 5 iunie.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și prefectul Florența Albu au deschis, ieri, lucrările instruirii anuale pe probleme de administrație publică locală adresată primarilor, secretarilor și contabililor din județ, instruire organizată pe durata a două zile la Băile Herculane. “Fiind prima întâlnire cu primarii din județ de la preluarea mandatelor, președintele Silviu Hurduzeu a folosit prilejul pentru a-i asigura pe toți cei prezenți de întreaga deschidere a instituției pe care o conduce, exprimând, totodată, convingerea că, printr-o bună conlucrare instituțională, vor reuși să onoreze promisiunile asumate anterior alegerii în funcție”, ne-a precizat Camelia Șușco, șefa Serviciului Comunicare din Consiliul Județean Caraș-Severin.
Deschiderea lucrărilor a fost urmată de prezentări susținute de secretarul județului și de reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin. Aceștia din urmă au expus atribuțiile autorităților publice locale în implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015-2016, dar și considerații generale privind actele administrative emise sau adoptate de autoritățile publice din județ. Problemele de protecție socială au fost expuse de directorul Elena Solomonesc, iar directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Gheorghe Roșeti, a prezentat date ce intră în aria sa de competență.

Obligațiile primarilor pe linia situațiilor de urgență, cele privind protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor sunt alte teme de actualitate abordate la Băile Herculane, prezentările fiind susținute de col. Titus Susan, ISU “Semenic”, și comisarul șef Gheorghe Muntean, de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin. Au mai participat la lucrări vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Bona, secretarul județului, Darian Ciobanu, și directori din cadrul aparatului de specialitate al instituției județene și din structurile subordonate.