Rotary Cetate Timișoara transformă indiferența în susținere și implicare. Balul inimilor mari o ediție specială

balul rotary cetate Timisoara 2022-2023
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Club Rotary Cetate Timișoara deschide filele unei noi povești scrise sub condeiul inegalabil al generozității pentru sufletele mici și mari.

Un bal al inimilor mari, asta promite în acest an Clubul Rotary Cetate Timișoara, în cadrul unei ediții speciale. Eleganță și strălucire într-un decor de poveste, unde într-o atmosferă de sărbătoare se va celebra, încă o dată, dărnicia și dorința de a face bine întregii comunități. În 18 noiembrie 2023, de la orele 19.00, Venue Events va găzdui un eveniment despre care cu siguranță ați auzit, din simplul motiv că an de an a reușit să dea sens ideii de caritate pentru comunitate, și ediție după ediție a reunit spuma oamenilor de afaceri personificați în oameni de bine, altruiști, empatici și darnici.

Evenimentul caritabil al celor de la Rotary Club Cetate Timișoara va aduce din nou bucurie în rândul mai multor reprezentanți ai societății timișene, prin fondurile ce se vor aduna, continuându-se astfel proiectele de anvergură ale rotarienilor.

Sunt oamenii de bine care sunt invitați pentru susținerea unor proiecte, care cu siguranță pot transforma posibila indiferență în susținere și implicare. Rotary International a ales pentru acest an o temă cuprinzătoare – „Crează speranță în lume”, o temă care vine ca un dar de suflet pentru toți cei care au nevoie. „Pentru că nimic nu e mai plin de empatie și mai înălțător pentru spiritul uman decât să ofere speranță, speranța unor zile mai bune, speranța unui viitor, speranța că după rău vine bine, speranța că lucrurile vor intra în normal, speranța că nu e totul pierdut, speranța că cineva acolo poate face lumină în întuneric.”

Mai exact, în anul 2023 toate atenția s-a concertat atenția pe două proiecte speciale, dedicate copiilor. Alegerea n-a fost deloc întâmplătoare și are legătură cu copiii din evidența DGASPC Timiș, o instituție care face eforturi să asigure condiții excelente pentru toți cei care au nevoie de casă, masă și familie, dar și celor care, chiar dacă au un cămin, se confruntă cu probleme de sănătate.

rotary cetate

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Primul proiect este destinat copiilor din Centrul de zi al DGASPC Timiș, situat în Piața Regina Maria, nr. 3, centru de recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități, și se referă la achiziționarea unui sistem special, un echipament de scanare a creierului și de stimulare neuronală – Brain Mapping- Brain Computer Interface. Acest sistem este de mare necesitate pentru copiii care se confruntă cu boli de mare actualitate – anxietate, depresie, ADHD, insomnie, epilepsie, autism, etc. Echipamentul necesar și formarea celor care să-l utilizeze se ridică la 10.000 de euro, sumă care include, electroencefalograf computerizat NEUROFAX EEG-1200, formare profesională pentru patru specialiști și consumabile. Un pas mic pentru comunitate, o reușită mare pentru centrul care are în îngrijire specializată pentru 120 de copii.

Al doilea proiect, destinat tot copiilor care sunt beneficiari ai DGASPC Timiș, este de finalizare a unei case de tip familial, Casa ”Ioana”, din comuna Birda, satul Mănăstire. Imobilul, prevăzut să găzduiască doisprezece copii, este în faza de renovare și de amenajare, iar pentru funcționarea optimă are nevoie de dotări suplimentare: amenajarea și decorarea camerelor, mobilier de bucătărie, mobilier pentru băi, mobilier de hol. De asemenea, este necesară amenajarea curții, iar gardul și porților exterioare au nevoie de refacere. Valoarea proiectului este de aproximativ 10.000 de euro.

Membrii Clubului Rotary Cetate Timișoara au convingerea că aceste proiecte vor găsi rezonanță în inimile multor oameni de bine din Timișoara. Dacă le găsiți loc în programul de CSR al companiei dumneavoastră, pentru noi ar însemna foarte mult. Împreună am genera fapte bune și speranță pentru câteva sute de copii din județul Timiș. Vă așteptăm să vă alăturați demersului nostru caritabil!

Rotary Timișoara Cetate este un club de servicii care acționează și realizează proiecte în beneficiul comunității din care face parte. Sunt prezenți de peste 20 de ani, atât în sfera socială cât și în cea culturală sau educativă. În rândul membrilor se regăsesc figuri importante ale lumii afacerilor, învățământului universitar timișorean, administrației publice locale, care fac cinstea și bucuria de a da plus valoare clubului.

untitled design set 970x90 px