Tranșa a opta de vaccin Pfizer ajunge în România cu întârziere

A opta tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge cu întârziere în România, pentru că avioanele nu au putut decola din Leipzig, unde ninge abundent.

Tranșa a opta de vaccin Pfizer-BionNTech va ajunge în România cu întârziere. Cele 163.800 de doze ar fi trebuit să ajungă pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, dar avioanele nu au putut decola de la Leipzig, din cauza zăpezii.

Gabriel Dina, director de programe la Pfizer România, spune că discută cu DHL, ca să afle care este planul de urgență și când va ajunge vaccinul în România.

leader board 728 x 90 px

Conform programării, vaccinurile ar trebui să ajungă pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Procesul de vaccinare va continua atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, astfel: 53.820 doze la Centrul Național de Stocare București, 19.890 doze la Brașov, 23.400 la Cluj, 16.380 la Constanța, 16.380 doze la Craiova, 22.230 la Iași și 11.700 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

„Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.