Trans-Semenicul, pus în pericol de asasinii pădurilor!

Drumul care face legătura între Văliug şi Slatina-Timiş, numit şi Trans-Semenic sau Transalpina Banatului, este afectat de alunecări de teren, cauzate de tăierea fără cap a pădurilor montane.

Cei 36 de kilometri de şosea modernă ce traversează Semenicul, realizată cu preţul a zeci de milioane de euro, sunt folosiţi nu doar de către turişti, ci şi de utilajele firmelor care exploatează masa lemnoasă. Ieri, undeva după Slatina-Timiş către Brebu Nou, un grup de tineri care urcau muntele cu maşina au surprins alunecări de teren, exact într-o zonă unde tăietorii de păduri munceau de zor.

Tinerii au tras pe dreapta ca să facă nişte fotografii, moment în care au fost luaţi la-mpins vagoane. Întâmplarea a fost relatată de aceştia pe o reţea de socializare.

„Alo Poliţia!!!!! / Poliţia Forestieră!

Alo Consiliul Judeţean Caraş-Severin!!!

Pentru că am îndrăznit să oprim şi să facem câteva fotografii la nişte lemnari, era să fim luaţi la bătaie, înjurături, ameninţări nu mai vorbim. Nu am vrut să oprim intenţionat pentru tăietorii de lemne, am vrut să semnalăm alunecările şi căderile de pietre pe carosabil, care ajung în unele locuri şi pe jumătate de drum. Drumul este unul judetean, DJ 582, între Slatina Timiş şi Brebu Nou. Vă rugăm opriţi aceşti oameni care ştiu numai să dea cu toporul în arbori şi câteodată şi în oameni!“, este apelul lansat public de tânăra reşiţeancă Crina Popa, care a făcut şi fotografii de la faţa locului.

Cam la aceeaşi oră când avea loc incidentul de mai sus, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, se afla nu tocmai departe, în zona Văliug, la invitaţia şefului de Ocol Silvic, Mihai Bona. Cel care s-a remarcat după alegerile locale de anul trecut, când l-a votat preşedinte CJ pe candidatul PSD Hurduzeu, în pofida consemnului primit de la fostul şef de partid al lui Bona, deputatul Ion Tabugan.

„Am răspuns astăzi, 5 aprilie (ieri, n.a.), invitaţiei şefului Ocolului Silvic Văliug, Mihai Bona, un bun prieten, de altfel, de a mă alătura acţiunii lor de împădurire desfăşurată în «Luna Pădurii», important eveniment silvic derulat, anual, în intervalul 15 martie – 15 aprilie. Împreună cu vicepreşedintele Ionuţ Popovici şi arhitectul şef Victor Naidan am reuşit să plantăm mai mulţi molizi urmând să revenim şi anul viitor pentru a continua demersul nostru şi pentru a vedea rezultatul muncii depuse“, a postat pe FB Silviu Hurduzeu, la puţin timp după ce Crina Popa îşi striga durerea pe aceeaşi reţea de socializare.