Senatorul Chisăliță modifică legea pentru a înlătura discriminarea

Ionuț Chisăliță, senatorul de Caraș-Severin, a depus un proiect de amendare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal. Acesta se referă la art. 485 care făcea discriminare între aparținătorii minorilor cu handicap grav și aparținătorii persoanelor adulte cu handicap grav.

Articolul cu pricina scutește de la plata impozitului pe locuință doar pe aparținătorii minorilor cu handicap grav. „În campania electorală, una din problemele care mi-au fost ridicate a fost discriminarea între aparţinătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav și cei ai minorilor! Acest aspect mi-a fost sesizat și de Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilităţii cu care am și decis inițierea unui proiect de lege care să înlăture această discriminare! El prevede acordarea acelorași facilități aparţinătorilor legali și după împlinirea vârstei de 18 ani ai minorului cu handicap grav!”, a spus senatorul Ionuț Chisăliță, după depunerea proiectului de amendare a legii.

Dacă va trece la vot amendamentul său, vor fi scutiți de plata impozitului pe locuință și acei aparținători care au în grijă persoane adulte cu handicap grav, nu doar cei care au astfel de minori în grijă.