„Tramvaiul Revoluției”, transformat în operă de artă în capitala Banatului!

„Tramvaiul Revoluției” a pornit prin Timișoara! Acesta a fost pictat timp de o săptămână de artiștii de la „Memoriile Cetății”, după care a fost trimis pe traseu, iar acum memoria evenimentelor petrecute în urmă cu 30 de ani poate fi admirată de călătorii orașului. 

„Tramvaiul Revoluției” reprezintă un mijloc de transport în comun pus la dispoziție de Societatea de Transport Public Timișoara și a fost transformat în operă de artă de către Alina Bohoru și Mircea Popescu, în cadrul proiectului „Memoriile Cetății”, realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

„Ideea în jurul căreia s-a conturat inițial conceptul a fost de a captura o fracțiune din sentimentul colectiv și din anticiparea schimbării din zilele Revoluției. Fără a accentua în mod expres contextul istoric, întâmplări reale sau simboluri concrete, am încercat să concentrez energia din timpul acelor evenimente într-o imagine dinamică, cu culori puternice, joviale”, a explicat artista Alina Bohoru.

„Istoria există printre oameni, în spațiile accesibile, tranzitate și care oferă un context pentru a descoperi fragmente din trecut, nu doar în cărți și muzee. Sperăm să vă inspire modul în care artiştii au comemorat 30 de ani de la Revoluție și să regăsiți în lucrările lor pacea și libertatea care ar trebui să definească orice călătorie, indiferent de destinație.” – a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Tot în cadrul proiectului „Memoriile Cetății”, în 23 de stații de tramvai sunt amplasate benzi desenate create de Sorina Vazelina – pentru a oferi o amintire a evenimentelor din decembrie 1989. Pasagerii care așteaptă câteva minute în stație pot citi povești adevărate din timpul revoluției de acum 30 de ani, adunate de autor și puse în benzi desenate.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/