Tragedie românească în Spania. Doi copii şi bunicul lor au murit într-un groaznic accident!

Seria neagră a accidentor rutiere din ultima vreme petrecute pe şoselele Europei în care au fost implicaţi cetăţeni români a continuat în Spania.

O familie întreagă a fost implicată ieri, în jurul orelor 16.30, într-un accident sângeros în apropiere de oraşul spaniol Navarra, notează diariodenavarra.es. Microbuzul în care se aflau şase români, în drum spre domiciliul lor din Pamplona, a ieşit de pe şosea şi s-a izbit violent de un copac, după care a fost proiectat la zeci de metri pe câmp. În urma impactului violent, doi copii, de 11, respectiv 6 ani, şi bunicul lor, de 57 de ani, şi-au pierdut viaţa pe loc. Bunica micuţilor, de 57 de ani, e în stare gravă, cu traumatisme craniene şi toracice. Un alt copil, de şase ani, a fost transportat şi el la spital, dar, potrivit medicilor, viaţa lui nu e pusă în pericol. În schimb, mătusa lui, în vârstă de 24 de ani, a fost dusă cu elicopterul la un alt spital cu traumatism sever la cap. Prognosticul medicilor e rezervat.

Familia implicată în accident locuieşte de câţiva ani în Pamplona şi se întorcea din vacanţa petrecută în România, la Oţelu Roşu. Oficialităţile din Navarra au vizitat răniţii la spital, au oferit rudelor sprijin juridic şi psihologic şi au anunţat că vor ajuta familia în organizarea ceremoniei funerare.

Cititorii publicaţiei spaniole au postat mai multe comentarii în care spun că zona în care s-a produs evenimentul de ieri este cunoscută drept una foarte periculoasă, mai ales pentru turiştii care circulă cu viteză în curbele cu vizibilitate redusă.