FOTO/UPDATE: O localitate izolată și peste 300 de case inundate de ploi în Clisura Dunării!

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de precipitații abundente în sudul județului Caraș-Severin, în zona localităților Moldova Nouă, Berzasca, Sasca Montană, Socol, Milcoveni, Vărădia, Anina, Carașova. Liubcova, Sichevița și Padina Matei sunt deja afectate.

UPDATE, ora 11.00
Administrația locală din Moldova Nouă a intervenit până aseară târziu mai ales în zona Măcești, care a fost cel mai tare afectată în urma ploilor de ieri. “Cele mai mari probleme le-am avut din cauza apei care s-a scurs de pe versanți, dar am reușit să limităm pagubele pentru că ne-am mobilizat imediat cu utilajele pe care le-am avut în dotare. Plouă și astăzi, meteorologii au anunțat că mai urmează precipitații, astfel că trebuie să fim pregătiți. La Serviciul de Gospodărire Urbană sunt saci cu nisip pe care îi vom amplasa în zona caselor de pe drumul național, acolo unde este risc crescut de inundații. Noi mergem pe ideea că viața omului este mai prețioasă decât bunurile sale. Astfel că prioritare sunt viețile omenești, iar apoi proprietățile pe care locuitorii s-au chinuit să le adune o viață întreagă”, a spus Matei Lupu, primarul Orașului Moldova Nouă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647206958632″]

UPDATE, ora 10.10

Primarul comunei Berzasca a explicat pentru Express de Banat faptul că situația este dezastruoasă în zonă. Circa 300 de case au fost afectate de ploile care au avut loc aseară. “Noi am acționat cu utilajele pe care le-am avut în dotare până aseară, foarte târziu. Oamenii sunt în continuare izolați la Bigăr pentru că nu există nicio cale de acces. Drumul este blocat din cauza alunecărilor de teren”, a declarat Petru Furdui, primarul comunei pentru www.expressdebanat.ro.

UPDATE, ora 10.00

Prin apelul de urgență 112, la ISU ”Semenic” a fost anunțat un incendiu la un copac din municipiul Caransebeș, în cartierul Balta Sarată. Flăcările au produs un scurtcircuit electric pe cablurile care trec deasupra copacului, anunță instituția responsabilă cu intervențiile în caz de urgență în Caraș-Severin.

Prim.Berzasca-DC47 spre Bigar este blocat din cauza alunecărilor de teren. În localitate se poate ajunge doar pe jos. Acționeaza primăria.

UPDATE, ora 9.00

Localitățile Carașova, Iabalcea și Nermet au fost realimentate la ora 8.20 cu energie electrică, însă echipa Enel deplasată în satul Bigăr nu a reușit încă remedierea problemelor de la Bigăr.

UPDATE, ora 8.00

Satul Bigăr, comuna Berzasca, a rămas aseară fără energie electrică. Necazuri au fost și la Anina unde acoperișul unei case a luat foc și a fost necesară intervenția pompierilor militari.

În această dimineață, ISU ”Semenic” anunța că localitățile Carașova, Nermet și Iabalcea erau nealimentate cu energie elecrică, iar echipele de intervenție ale ENEL se află în teren pentru remedierea problemelor de pe rețea.

UPDATE, ora 16.50

Drumul DN 57 a fost redeschis circulației între Liubcova și Berzasca, anunță ISU ,,Semenic”.

*

În zonele anunțate se vor semnala cantități de precipitații care vor depăși 50-60 l/mp și intensificări de scurtă durata ale vântului, se precizează în anunțul meteoromania.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic” al județului Caraș-Severin a fost deja solicitat să intervină la inundații produse la Liubcova, unde sunt scurgeri de pe versanți. Pe DN57 Liubcova-Berzasca se semnalează un blocaj cu ebulment pe șosea. Precipitațiile abundente au determinat apariția unor scurgeri de apă pe versanți și la Sichevița, și la Padina Matei, localități în care sunt semnalate la ISU și străzi, și curți inundate.

Vremea rea va continua să se manifeste și mâine. Informarea emisă de INM expiră la ora 15.00.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/