Tragedia de la Caracal nu i-a învățat pe unii români ce înseamnă urgențele! Apel aberant la 112 al unei femei din Timișoara

O femeie a sunat astăzi la 112, mințind cu nerușinare autoritățile! Ajunși la fața locului, pompierii au înțeles adevăratul motiv pentru care aceasta apelase numărul unic de urgență.

Nu doar autoritățile sunt cele care merită arătate cu degetul de multe ori, ci și simplii cetățeni, care nu dau doi bani pe recomandările care pot salva vieți. O femeie din Timișoara a apelat astăzi numărul 112, solicitând intervenția de urgență a pompierilor pe motiv că a uitat o oală pe foc, iar ușa apartamentului este blocată.

„Astăzi, în jurul orei 11.40, am fost anunțați de o doamnă că a ieșit din apartament și i s-a blocat ușa, iar în interior are o oală uitată pe foc, astfel existând pericolul producerii unui incendiu”, transmite Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului doar ca să descopere că totul era o minciună. După ce au intrat pe geam în apartamentul de la etajul 2 au constatat că nu era nicio oală pe foc. În realitate, femeia se blocase pe dinafară, uitându-și cheile în locuință. „A inventat o situație de urgență pentru a putea solicita intervenția pompierilor”, mai spune Megherea.

Pentru faptul că apelul femeii s-a dovedit a fi o alarmă falsă, aceasta a fost sancționată cu amendă de 500 de lei.

„Cetățenii trebuie să conștientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situație de urgență, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate sau o altă situație de urgență în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare. Pentru că fiecare viață contează, vă rugăm să nu abuzați de serviciile de urgență!”, este mesajul pompierilor.

Sursă foto: Arhivă