UPDATE/VIDEO S-a deschis circulația pe DN 6!

Circulaţia a fost deviată imediat după producerea accidentului şi şoferii vor fi dirijaţi pe rute ocolitoare până când va ajunge o autocisternă din Bulgaria care să preia gazul petrolier lichefiat din cisterna avariată, rămasă pe DN 6 între Cornea şi Plugova.

UPDATE, ora 18:30

După mai bine de 24 de ore de când cisterna cu gaz lichefiat s-a răsturnat pe DN 6, blocând astfel circulația spre Plugova, drumul a fost redeschis, astfel încât TIR-urile și autovehiculele nu mai sunt obligate să folosească rute ocolitoare.

„Traficul pe DN 6 a fost reluat. În zonă vor rămâne echipajele poliției pentru fluidizarea și dirijarea traficului”, se precizează într-o informare din partea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

UPDATE, ora 15:30

O coloană de câteva sute de TIR-uri se află în momentul de față pe DN6, trase pe dreapta pe ambele sensuri de mers. Polițiștii sunt la fața locului și încearcă să fluidizeze traficul și să direcționeze autovehiculele pe alte rute ocolitoare, însă șoferii nu sunt mulțumiți de varianta oferită de oamenii legii, pentru că drumul pe ruta ocolitoare este foarte îngust și aceștia susțin că și-ar zgâria mașinile. Astfel că preferă să stea aliniați în șir fără apă și fără mâncare.

Drumul ocolitor este într-adevăr dezastruos, aproape impracticabil, în special pentru TIR-uri, din cauză că este îngust și neasfaltat. În plus, două mașini pot trece cu greu una pe lângă cealaltă.

Veștile nu sunt dintre cele mai bune la această oră, deoarece autocisterna din Bulgaria aflată la fața locului nu a putut realiza operațiunea de transfer. Pentru o astfel de intervenție ar fi nevoie de o cisternă cu compresor, iar în momentul de față în țară există doar la Sibiu un astfel de dispozitiv, care însă a fost trimis pentru o intervenție similară în zona de sud-est a țării, astfel că singura variantă rămâne în continuare scurgerea gazului lichefiat sub stricta supraveghere a autorităților.

La ora actuală, la fața locului se află șeful Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Semenic”, Titus Susan, Șeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Decebal Davidoiu, și comandantul Poliției din Băile Herculane, Ștefan Radu.

UPDATE, ora 11:56

Pericolul mare de producere a unei explozii n-a oferit prea multe variante de intervenţie în cazul autocisternei răsturnate din care se împăştia în aer GPL. Potrivit reprezentantului Poliţiei din Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, la faţa locului este aşteptată o autocisternă din Bulgaria, care să preia GPL-ul, abia apoi urmând ca o macara să ridice maşina avariată. ,,În zonă există echipaje de poliţie care dirijează conducătorii auto pe rutele ocolitoare”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Poliţiştii şi pompierii au intervenit prompt, au luat toate măsurile necesare, astfel că nu s-au înregistrat victime.

Drumul Naţional 6 este şi în prezent blocat, existând echipaje ale Poliţiei Rutiere la intersecţiile cu rutele ocolitoare pentru a dirija autovehiculele de până în 3,5 tone”. Ancuţa Cărbunaru, IPJ Caraş-Severin

circulatie DN6