Traficul de droguri nu-l bagă în puşcărie! O infracţiune la volan, da!

Lejeritatea cu care se comercializează droguri în Caransebeş îi determină pe traficanţii prinşi şi dovediţi să se considere mult prea aspru pedepsiţi atunci când sunt trimişi în puşcărie, chiar dacă în cazierul lor sunt şi alte infracţiuni.

Blândeţea noului Cod Penal are cu siguranţă şi ea partea ei de vină atunci când un dealer de droguri atacă până şi o sentinţă de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate. Este şi cazul lui Daniel Bona-Mura, un tânăr din Caransebeş, care, alături de Adrian Jurca, Adrian Ebetiuc şi Alexandru Ştefan, a făcut parte dintr-o grupare ce se ocupa cu traficul de droguri în municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Ultimii trei au primit între doi ani şi doi ani şi jumătate de puşcărie cu suspendare sub supraveghere. Bona-Mura a primit şi el o pedeapsă neprivativă de libertate la Tribunalul Caraş-Severin pentru trafic de droguri, însă acesta mai suferise o condamnare, tot cu suspendare, la Judecătoria Lugoj, doi ani închisoare pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Cumulate, cele două pedepse îl trimit în închisoare pe Bona-Mura pentru o perioadă de patru ani.

Loredana Sabo, avocata lui, consideră însă că executarea pedepsei prin suspendare sub supraveghere ar fi suficientă pentru reeducarea şi reintegrarea socială a traficantului de droguri, astfel că a contestat soluţia instanţei de fond. Cauza va fi judecată la Curtea de Apel Timişoara.

 

CITEŞTE ŞI:

Descinderi la traficanţii de droguri din Caransebeş

Condamnări pentru traficanţii din Caransebeş!