Traficul de droguri, afacere de familie la Bocșa! Principalii dealeri au fost încătușați! (UPDATE)

perchezitii bocsa 5

Principalii furnizori de droguri din Bocșa, Gătaia și Măureni au fost reținuți de DIICOT Caraș-Severin, astăzi urmând să fie propuși pentru arestare preventivă!

Mai multe persoane au fost reținute pe bază de ordonanță a procurorului DIICOT pentru 24 de ore în urma descinderilor de ieri din județele Caraș-Severin și Timiș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

La nivelul DIICOT Caraș-Severin se știa încă de la începutul anului trecut că Viorel Moise și Ionuț Pricope erau principalii distribuitori de droguri și substanțe psihoactive de pe raza orașului Bocșa. Pe perioada cât au fost monitorizați, anchetatorii au constatat că aceștia acopereau aproape întreaga piață a drogurilor din oraș și au identificat zeci de clienți ai dealerilor.

Drogurile plasate de Moise și Pricope, în special tinerilor, provoacă imediat dependență, astfel că și-au format o adevărată rețea de clienți. Practic, au dezvoltat o adevărată afacere murdară cu droguri de risc și mare risc, dar și cu substanțe psihoactive. O afacere de familie, pentru că în activitatea infracțională au intrat și consoartele celor doi traficanți. Afacerea s-a bazat și pe alte zece persoane care acționau în Bocșa și localitățile învecinate, în Gătaia și Măureni, dar unii dintre ei erau prezenți și pe piața stupefiantelor din județul Timiș. DIICOT a mai aflat că Moise și Pricope se deplasează des la Timișoara pentru a se aproviziona cu marfă: droguri de risc și mare risc sau substanță activă.

Recent, Pricope a fost oprit în trafic pe raza orașului Bocșa, la controlul efectuat fiind descoperite asupra sa mai multe plicuri cu droguri.

La începutul lui 2023 și-a făcut apariția pe piața drogurilor din Bocșa și Loredan Pandaciuc. Prin doi locotenenți de-ai săi, drogurile erau vândute fie la domiciliul acestora, fie în stradă.

Canabis, ecstasy, amfetamină și cocaină,  precum și substanțe psihoactive au comercializat traficanții.

Dealerii ajung azi în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă. Pe lângă Moise, Pricope și Pandaciuc își mai riscă libertatea Silviu Lucian Pui și Sebastian Alenxadru Curelaru.

UPDATE, ora 14.20

Tribunalul Caraș-Severin a admis propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin privind arestarea preventivă a inculpaţilor Viorel Moise, Ionuț Pricope, Silviu Pui, Loredan Pandaciuc şi Sebastian Curelaru, cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc pe o durată de 30 zile. Decizia magistratului de drepturi și libertăți poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/