Traficanţii de droguri au scăpat de puşcărie!

Cei trei tineri, printre care şi un minor, care alimentau consumatorii de droguri din Caransebeş cu cannabis din propria plantaţie şi-au aflat pedepsele după ce au pledat vinovat.

Dealerii de droguri din oraşul de pe Timiş şi Sebeş adună condamnări una după alta. Ultima sentinţă într-un astfel de caz a fost dată recent de Tribunalul Caraş-Severin şi îi priveşte pe minorul Cristian Cătuţă şi fraţii Dorin Marian şi Cornel Daniel Mateescu. Toţi cei trei inculpaţi au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor şi nu au cerut administrarea vreunei probe în apărarea lor. Instanţa a ţinut cont de acest aspect, i-a judecat după procedura simplificată şi a dat condamnări neprivative de libertate.

Fraţii Mateescu, care deţineau o plantaţie de cannabis în locul pe unde trece acum şoseaua de centură a Caransebeşului, au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani. Cristian Cătuţă, minorul care distribuia drogurile, a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani. Deocamdată, nici inculpaţii, nici Ministerul Public nu au declarat cale de atac.