Tradițiile străbune bănățene, „remixate” la patru evenimente culturale organizate în Timiș

Luna acesta, în patru localități din cel mai vestic județ al țării, tradițiile bănățene vor fi puse în valoare în mod inedit. Vor fi chiar „remixate” cu ocazia unui proiect cultural partener cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană. Totul, în cadrul Remix ID, organizat de Asociația Culturală META Spațiu.

În contextul dezrădăcinării omului în agitația urbană, Remix ID își propune ca tradițiile străbunilor să fie păstrate și bine valorificate. Remix ID înseamnă remixarea tradițiilor minorităților din Banat, a muzicii străbunicilor, recompusă de producători muzicali și de compozitori, a artei tradiționale recombinate cu arta contemporană, a dansurilor folclorice îmbinate cu mișcări din zona dansului contemporan, a imaginilor animate de artiști vizuali.

Evenimentele vor avea loc la Silagiu, Dudeștii Vechi, Deta și Sânmartinu Sârbesc. Mai precis, acestea vor consta în expoziții de artă contemporană semnate de Andreea Medar, Cătălin Marius Petrișor și Silvia Moldovan, proiecția unui documentar video realizat de Mihai Pinti, workshopuri de muzică electronică pentru copii și un show de lasere și muzică susținut de compozitorul Alex Halka Turcin, completat de o instalație video produsă de artista vizuală Josépha Blanchet.

PROGRAM

  • 8 octombrie, ora 18.00, la Casa de Cultură din Silagiu;
  • 11 octombrie, ora 18.00, la Casa de Cultură din Dudeștii-Vechi;
  • 24 octombrie, ora 17.00, la Centrul Cultural Deta, cu participarea specială a Ansamblului folcloric șvab „Edelweiss” și a Ansamblului de Dansuri Populare Românești al Centrului Cultural Deta;
  • 25 octombrie, ora 17.30, la Căminul Cultural din Sânmartinu Sârbesc, cu participarea specială a Ansamblului folcloric sârbesc KUD „Kruna” Srpski Semarton.

Melodiile pot fi ascultate și pe Soundcloud, dar și pe Youtube.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/