Marcă înregistrată! Excursii plătite de Primărie, cadou pentru pensionarii Lugojului

Primarul PSD, Francisc Boldea, încearcă să fie o copie nereușită a altui primar PSD, Gabriela Firea, care a vrut să-și apropie pensionarii tot cu excursii gratuite.

Pomenile electorale mascate ale social-democraților și-au schimbat forma la Lugoj, pe modelul capitalei, doar că diferă destinațiile de vacanță. Dacă Firea a optat să-și trimită pensionarii în Grecia, Boldea a ales destinații mai pitorești și pline de pioșenie, Luncani și Românești.

Aproape 40.000 de lei va aloca municipalitatea lugojeană pentru a plăti aceste excursii pentru vârstnicii orașului, o inițiativă care se vrea un cadou pentru pensionari, în condițiile în care Primăria nu va mai organiza Balul Pensionarilor. Scuza administrației lugojene se leagă de restaurantele extrem de ocupate, însă problema reală o reprezintă cheltuielile nejustificate descoperite de Curtea de Conturi și frica celor care conduc orașul de a mai face aceste petreceri.

„Vom face altfel, din cauză că restaurantele sunt ocupate pentru a primi un număr de 400 – 500 de persoane. Dacă am face petrecerea pentru un număr mic, s-ar produce o nemulțumire în rândul pensionarilor. Ca atare, o să adoptăm de anul acesta o nouă metodă de serbare, pe lângă ceea ce facem la Centrul «Sf. Nicolae» de pe Strada Anișoara Odeanu, o zi dedicată lor. Pe restul pensionarilor îi anunț că la același centru se fac înscrieri pentru o excursie la Românești sau la Luncani. Excursia este gratuită. Indiferent de numărul persoanelor vom folosi un autocar, două, zece, cât este necesar, pentru a le crea o zi frumoasă.”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Excursiile vor fi organizate în luna octombrie, iar destinațiile sunt la mănăstirile de la Românești și Luncani, destinații perfecte, crede primarul Francisc Boldea.

„Credem că va fi de bun augur de acum încolo să schimbăm balurile pensionarilor la care de obicei participau cam aceleași persoane. Acum vom da posibilitatea la foarte multe persoane să participe și să beneficieze de Ziua Persoanelor Vârstnice. Vor fi zile diferite în care se va pleca, nu vom putea în aceeași zi cu 10 autocare, într-o zi vor fi două-trei, în funcție de cum se programează oamenii.”, a mai spus Boldea.

Vârstnicii care doresc să se înscrie pot face acest lucru la Centrul „Sf. Nicolae” de pe Strada Anișoara Odeanu, fiind nevoie doar de cuponul de pensie.