Tradiția Festivalului Internațional de Literatură Mihai Eminescu continuă pe Valea Cernei

Festivalul Internațional de Literatură Mihai Eminescu va reuni și în acest an personalități marcante din lumea culturală atât din România, cât și din Serbia. Cu această ocazie vor fi premiați câștigătorii concursului internațional. Festivalul se desfășoară în zilele de 13-15 ianuarie în Drobeta Turnu Severin, Băile Herculane, Mănăstirea „Sf. Ana”, Orşova.

După desfășurarea mai multor acțiuni în Drobeta Turnu Severin în prima parte a zile de 14 ianuarie, manifestarea se mută la La Băile Herculane de la ora 14.30, unde va avea loc un colocviu cu titlul ”Ziua Culturii Naţionale. Omagiu lui Mihai Eminescu”, după care se vor decerna premiile ”Eminescu”, oferite de Primăria Băile Herculane. De asemenea, va avea loc lansarea lucrării „O istorie a liricii româneşti din Serbia“, autor Florian Copcea.

Din programul ultimei zile a Festivalului ajuns la ediția a XXIX-a va avea loc o  depunere de jerbe de flori la statuia lui Eminescu din Parcul Colegiului Naţional ,,Traian” din Drobeta Turnu Severin, depunerea unei jerbe de flori la statuia lui Eminescu din Parcul Dragalina ,,Orşova”, o slujbă de pomenire la Mânăstirea ,,Sf. Ana”, din Orşova, precum și decernarea premiilor ,,Eminescu” şi ,,Pamfil Şeicaru” personalităţilor invitate din Mehedinţi, Dolj, Timiş, Baia Mare, Basarabia și Serbia.

Organizatori ai festivalului sunt Episcopia Severinului şi Strehaei, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, Prefectura Judeţului Mehedinţi, Palatul Culturii ,,Teodor Costescu”, Centrul Cultural ,,Nichita Stănescu”, Muzeul Regiunii ,,Porţilor de Fier”, Biblioteca Judeţeană ,,I.G. Bibicescu”, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Primăria oraşului Băile Herculane, Primăria oraşului Baia de Aramă și Fundaţia Culturală Lumina.