Toți absolvenții au trecut de proba orală!

La susținerea probei orale din cadrul sesiunii de vară a bacalaureatului s-au prezentat 1775 de liceeni. Rezultatele pe care le-au obținut au fost bune, în cea mai mare parte.

Noutatea primei probe de bacalaureat din acest an este că niciun elev nu a fost respins. Circa 100 de absovenți au renunțat să se prezinte la testare, 247 s-au încadrat în calificativul de nivel mediu, 512, avansat, iar 1016 absolvenți au un nivel „experimentat”.

Următoarea probă, de evaluare a competențelor digitale, are loc în perioada 16-20 iunie. La această probă s-au înscris 1874 de absolvenți.

„Numărul absolvenților de liceu înscriși în aplicația națională în urma validării opțiunilor exprimate în perioada 26-30 mai 2014, cu actualizare finală în data de 9 iunie 2014, diferă de la o probă la alta datorită posibilității de recunoaștere a notelor pentru absolvenții promoțiilor anterioare. Art.4 – (1)   Candidaţii care au   participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile metodologice. Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens, se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

FOTO: ARHIVĂ