Toți sunteți la fel, măi, domnilor politicieni!

În nemernicia lui, cu care ne-a obișnuit de 30 de ani, sistemul politic care guvernează România ne dă în fiecare zi câte o lecție. Primim câte un șut în cur de la cei pe care îi credeam curați, de bună credință, profesioniști, cu frică de Dumnezeu și toate cele. Nu, nu e vorba de pesediști, care știm ce au făcut cât timp s-au aflat în șaua Puterii, ci de liberalii care pozează în femei cinstite, purtătoare de chiloței roșii.

Așa am crezut și despre Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Cinstit, profesionist și puțin sărac în comparație cu alții, dacă ne uităm în declarația de avere. Un ministru priceput, aspru, pe fază în lupta cu teribilul virus, gata în orice moment să ne ajute pe fiecare în parte și, pe deasupra, cu frică să nu-l mânie pe Dumnezeu care i-a pus mâna în cap, făcându-l ministru.

Sincer, așa am crezut până mai ieri când în online a apărut știrea, documentată de ziariștii de la Bună Ziua Iași, că la una dintre farmaciile deținute de soția sa măștile de protecție se vând precum alcoolul în perioada de prohibiție a lui Al Capone: 15 lei bucata. Da, 15 lei în bani noi și să nu credeți că farmacia de care vorbim e în Londra, Venezia ori în București, acolo unde Nelu Tătaru prestează munca de ministru în slujba celor mulți și amărâți. Nu, e la Huși, județul Vaslui, considerat polul sărăciei din România, ba chiar și din UE. Mai mult de atât, în filmulețul apărut pe inernet, farmacista îi spune amărășteanului că nu are cum să-i dea bon pentru banii încasați. De ce? Pentru că nu poate, de aia, și nu mai întrebați atâta.

Păi, bine, domnule ministru, cu amărâții ăia din Huși și-a găsit doamna Rodica să facă afaceri dintr-astea? Alții mai scăpătați nu a aflat să le ceară de trei ori prețul normal de pe piață (între noi fie vorba, și ăla mi se pare anormal de la 70 de bani cât costă o mască în extrasezon pandemic)? Plus evaziune. Cum rămâne cu frica de Dumnezeu pe care o tot murmurați până când ajungeți la Putere? Sau asta nu se pune la socoteala voastră care e simplă și a dracului de dureroasă: dacă nu vrei să mori, plătești, altfel te îngroapă ISU ca pe câine. Așa e? Banii nu au miros, nici măcar la nivelul ăsta de înalt demnitar al statului român ce sunteți.

Toți sunteți la fel, oricât de mult se căznește președintele Iohannis să vă separe cu apucăturile voastre de PSD. Să vă facă umani și responsabili pentru viitorul acestei țări. Nu va reuși, indiferent de câte ori va ieși la televizor, încercând să vă creeze acea legitimitate cu care ne tot aburește. Nu va reuși. Și știi de ce? Pentru că toți sunteți flămânzi, hămesiți. Dacă nu ar fi așa, nu ați cere 15 lei pe o amărâtă de mască de protecție. Aș vrea mult ca știrea să nu se adeverească, chit că ea a fost preluată de zeci de publicații online. Nu de alta, dar parcă păreți altfel decât trupeții lui Orban. Sau poate m-am înșelat.

P.S. Dacă stau bine să mă gândesc, la prețul ăsta, cui nu i-ar conveni să se prelungească starea de urgență, măcar până în septembrie?