Toți primarii racolați de liberali în Timiș au câștigat alegerile. Măsura pe care Alin Nica o propune pentru securizarea pozițiilor

untitled design set 970x90 px

Liderul de facto al PNL Timiș, președintele ales al CJT, vrea ca liberalii să modifice legislația, astfel încât bugetele primăriilor să fie stabilite pentru până la trei ani, ca o măsură de stopare a traseismului politic. În context, Alin Nica declară că toți primarii racolați de PNL înainte de scrutinul de duminică au câștigat alegerile. 

„Noi nu am racolat niciun primar. Dintre cei care au venit către PNL Timiș sau au revenit, au fost aleși toți, la diferențe foarte mari. I-am acceptat doar pe cei despre care știm că au suportul comunității pe care o reprezintă și cu care rezonăm în valori. PNL e un partid deschis și poate să accepte anumite rătăciri ale unora, datorate unor presiuni care s-au pus de-a lungul timpului pe ei. Atâta timp cât avem dependența financiară, conform legii, între primari și CJ sau Guvern, pentru că peste 80% din UAT-uri depind financiar de aceste alocări bugetare, categoric vom avea și o dependență politică.”, a declarat Alin Nica.

Președintele ales al CJ Timiș vrea ca liberalii să susțină o modificare legislativă care, în opinia sa, ar stopa fenomenul traseismului.

„Propunerea cu care venim noi, liberalii din Timiș, este să schimbăm legislația de finanțare a unităților administrativ-teritoriale, Legea finanțelor publice locale, astfel încât să existe predictibilitate pentru orice primar ales de oameni în comuna, orașul, municipiul sau județul în care au candidat și acei primari să se bazeze pe sume certe pentru bugetele locale și nu doar pentru un an, ci pentru minim 3 ani, dacă nu 7, așa cum este bugetul UE. Am încredere că numărul celor vor trece dintr-o parte în alta va fi mult mai redus și chiar nesemnificativ la nivel național.”, a explicat Nica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/