Toți bebelușii diagnosticați cu COVID-19 au fost externați de la Maternitatea Bega din Timișoara! O singură viitoare mămică mai este internată!

explo 1000x200

Vesti bune de la Maternitatea Bega din Timișoara, declarată unitate COVID-19. Toți bebelușii și aproape toate pacientele au trecut cu bine peste infecția cu noul coronavirus. Mai mult, niciun cadru medical nu a fost diagnosticat pozitiv, iar șansele ca ultima pacientă să fie externată în această săptămână sunt mari.

La Maternitatea Bega din Timișoara au fost internate 17 proaspete mămici, trei bebeluși și două gravide, infectați cu noul coronaviurs. Doi nou-născuți se mai aflau în spital, iar în urma testelor negative au fost externați astăzi. „Acum i-am externat pe ultimii doi. Mai avem o gravidă la care am început testarea astăzi, iar dacă e totul bine o vom externa și pe ea. De la începutul pandemiei am tratat 22 de pacienți, dintre care trei nou-născuți, 17 mame și două gravide”, a declarat, pentru Express de Banat, medicul Marius Craina.

Majoritatea bolnavilor au fost transferați de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal, după ce infecția s-a răspândit în lanț, iar dintre toți pacienții, un singur nou-născut a dezvoltat o formă medie a bolii, dar corpul său a luptat și s-a însănătoșit. De asemenea, toate testele cadrelor medicale care lucrează în zona roșie au ieșit negative.

banner 970 x 250