Măsuri de relaxare versus responsabilitate! Temă de discuție, propusă de medicul Virgil Musta pe grupul City Doctors

Cuib de vise 1000x100

Din 15 mai ne vom putea bucura de anumite măsuri de relaxare, dar în același timp trebuie să conștientizăm că pericolul nu a trecut. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a ridicat o temă de discuție pe grupul de Facebook City Doctors legată de ceea ce va urma după 15 mai.

În timp ce face tot ce este uman posibil pentru salvarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, doctorul Musta se implică și pe partea de informare a publicului. Pe grupul de Facebook City Doctors, care a strâns peste 60.000 de membri în doar câteva luni, Virgil Musta îi provoacă pe cetățeni, de această dată, la un dialog deschis pe seama unor teme de interes.

„În acest fel, schimbul constructiv de idei, practic și la obiect, nu doar de dragul de a stârni discuții interminabile, va ajuta la înțelegerea corectă a nevoilor și experiențelor fiecăruia, iar acest lucru poate contribui enorm la unele schimbări pozitive, fie în obiceiurile noastre de zi cu zi referitoare la sănătate, fie în relația medici-pacienți, fie în comunicarea dintre medici sau poate chiar în schimbări de sistem. Simt nevoia consultărilor și sprijinului vostru pe marginea unor teme la ordinea zilei, unde trebuie sa iau și eu decizii, iar răspunsurile sau propunerile voastre mă pot ajuta în luarea unor decizii mai bune. În acest sens, mi-am propus să deschidem pe acest grup și o serie de discuții pe marginea unor subiecte de actualitate legate de sănătate. Temele vor fi lansate de mine, dar voi include și orice propuneri relevante venite de la voi. Pe marginea fiecărei teme, aștept opiniile voastre, pe care să le scrieți sub postare în comentarii”, transmite Virgil Musta.

Răspunsurile oamenilor nu vor fi lăsate în aer, ci vor fi centralizate cu scopul de a fi folosite aplicat în influențarea anumitor acțiuni, schimbări și măsuri. Primul subiect propus de medicul Musta se referă la perioada de după 15 mai, dată de la care vor intra în vigoare măsuri de relaxare după starea de urgență, dacă lucrurile vor decurge bine până atunci.

publicitate si promovare in ziar

„Astfel, vă întreb, indiferent de măsurile de relaxare anunțate sau care se vor adopta până la urmă, cu ce responsabilități personale considerați voi că trebuie să rămânem fiecare dintre noi, fără să fie nevoie de obligație prin lege, astfel încât în săptămânile și lunile următoare să ne desfășurăm activitatea, să ne bucurăm de viață, dar să fim în siguranță, atât noi, cât și cei dragi nouă? Nu ne dorim să scrieți sfaturi generale pentru ceilalți, dar pe care voi nu le aplicați. Mă interesează un răspuns aplicat la cazul fiecăruia și argumentat”, a întrebat medicul.

Oamenii se pot înscrie în continuare pe grupul City Doctors, acolo unde vor putea participa activ la discuțiile bazate pe temele lansate de medicul Virgil Musta.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01