„Tot noaptea, domnule Orban?! Ceva e mai mult decât putred în Ministerul Educației!”

Profesorul universitar Ileana Rotaru, de la Universitatea de Vest din Timișoara, s-a convins deja de capacitatea, dar mai ales de intențiile ministrului liberal al Educației, căruia nu-i acordă notă de trecere!

„Ceva e mai mult decât putred în Ministerul Educației! Acum o lună, am fost întrebată ce cred despre noua ministră a Educației (n.r. Monica Cristina Anisie). Am spus că este total lipsită de viziune și nici consilierii nu cred că o ajută.”, a spus profesoara Rotaru. 

1000x100 casa brutarului

În opinia acesteia, toate temerile i-au fost confirmate imediat de către ministrul Educației și Cercetării prin adoptarea unor Ordonanțe de Urgență ale Guvernului Orban legate de un sistem educațional și așa atât de criticat.

„După două ședințe de Guvern în care a promovat Ordonanțe de Urgență dezamăgitoare, consider că este deja rea-intenție. Propui amânarea evaluării școlilor doctorale… hmm, să zicem! Ce? Sunt multe de spus. Tu, dna Anisie, Ministrul Educației, în acea ședință de guvern, ești apostrofată că nu înștiințezi premierul despre propunerile tale pe educație. Astăzi ce citesc? Registru matricol unic pentru Academia SRI? Adică stat în stat în învățământul superior?! La 30 de ani de la Revoluție? Când totul a devenit împânzit și împănat de SRI-iști?! Ce este de ascuns? Ce aveți de băgat sub preș, în afară de educație??? Spre ce fel de sistem educațional ne îndreptăm? Și de data aceasta, prim-ministrul a știut! A fost informat, nu?! Ce sa mai zic de procedură… tot noaptea, dle Orban?!”, a reacționat profesorul Universității de Vest din Timișoara.