Tot mai puțini! Populația Lugojului a scăzut cu aproape 5.000 de locuitori în ultimul deceniu

evidenta persoanelor lugoj

Institutul Național de Statistică a dat publicității rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor din 2021, iar acestea confirmă o scădere îngrijorătoare a populației la nivel național. Aceeași situație sumbră se regăsește și la nivelul municipiului Lugoj, unde numărul locuitorilor a scăzut față de anul 2011 cu 12,2%.

Actualmente orașul de pe Timiș mai are doar 35.450 de locuitori, cu 4.911 mai puțini decât la precedentul recensământ. Numărul populației rezidente a scăzut și în orașul Făget, la 6.595 de persoane, față de 6.761 de persoane în 2011, dar și în majoritatea comunelor din partea de est a județului: Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Boldur, Criciova, Dumbrava, Fârdea, Găvojdia, Margina, Nădrag, Tomești și Victor Vlad Delamarina.

Sunt însă și câteva comune din zonă unde numărul locuitorilor a crescut în ultimul deceniu: Coșteiu, Darova, Traian Vuia și Știuca.

Datele actualizate ale recensământului din 2021 de la Lugoj vor aduce schimbări semnificative la nivel administrativ, cele mai importante vizând Primăria, Consiliul Local și Poliția Locală, care vor trebui să își reducă numărul de personal în conformitate cu reducerea populației municipiului.