Tot mai mulți reșițeni se implică în curățarea orașului! Sute de saci de gunoi, adunați de pe malul Bârzavei!

explo 1000x200

Campania de curățenie începută de Primăria Reșița la mijlocul lunii februarie atrage tot mai mulți cetățeni. Sute de saci de gunoi au fost adunați de pe malul râului Bârzava, iar câțiva zeci de metri dintr-o arteră importantă a orașului au fost curățați.

Primăria Reșița este hotărâră ca, până la începutul lunii aprilie, orașul să fie curat. În acest sens, a făcut apel atât la angajații instituției, cât și la alți locuitori ai municipiului pentru a se mobiliza, astfel încât toate zonele să fie curățate.

Recent, campaniei „Reşiţa Curată – Curăţăm şi Menţinem” i s-au alăturat mai mulți elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Aurora”. Aceștia au curățat zona Spitalului Judeţean, Parcul Tricolorului şi strada Făgăraşului până la intersecţia cu Calea Caransebeşului. Copiii care au participat la acţiune au dorit să transmită un
mesaj inedit reşiţenilor, fiecare dintre ei concepând şi purtând pe haine câte o coală pe care au scris un mesaj, cum ar fi „Oraşul este al nostru, al tuturor, să-l păstrăm curat!”.

Într-o altă zonă a orașului, alți reșițeni aveau în vizor malul râului Bârzava. Astfel, 41 de asistaţi social au adunat peste 300 de saci de gunoi de pe malurile Bârzavei pe tronsoanele: Bulevardul Muncii – Gara de Nord; Triaj – Căminul Cultural, iar alți 45 de beneficiari ai ajutorului social au curăţat malurile Bârzavei de pe tronsonul Bulevardul Muncii – Intim, dar şi Centrul Civic şi Valea Țerovei.

„Mi se pare normal ca ajutorul pe care îl oferim noi persoanelor aflate în programul de asistenţă socială să fie reciproc. Trebuie să-şi facă datoria faţă de comunitatea în care trăim cu toţii şi să respecte legea”, spune viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica.

De asemenea, reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei de Gospodărire a Municipiului Reşiţa s-au deplasat pe străzile Victoriei, Ştefan cel Mare, Cloşca, Independenţei, Romanilor şi Libertăţii, unde au avut discuţii cu preşedinţii de asociaţii de locatari pentru a identifica problemele acestora şi pentru a verifica modul în care aceştia răspund la campania „Reşiţa Curată – Curăţăm şi Menţinem”.

banner 970 x 250