Tot mai mulți medici timișoreni aleg orașul Moldova Nouă

Spitalul Orășenesc de la Moldova Nouă își întărește armata de medici pe zi ce trece. Ca urmare a scoaterii la concurs a posturilor vacante de către unitatea spitalicească, începând cu luna aceasta (aprilie), nu doar cabinetul de Ortopedie-Traumatologie se poate bucura de venirea unui specialist tânăr din capitala Banatului, ci și secția de Chirurgie Generală, unde medicul Dora Keller Ponea e gata să-i ajute pe cei aflați la nevoie.

Unul dintre principalele motive pentru care chirurgul timișorean a ales să părăsească orașul de pe Bega și să aleagă oportunitatea care i s-a ivit la Moldova Nouă s-a datorat, în principiu, posibilității de a avea un job pe o perioadă nedeterminată, spre deosebire de mica Vienă, unde Keller avea doar un contract de gărzi: „Am terminat anul acesta rezidențiatul, mi-am dat specialitatea și eram pe contract de gărzi la spital, la Timișoara. Moldova Nouă mi-a oferit posibilitatea unui job pe perioadă nedeterminată, lucru pe care l-am tot urmărit în ultima perioadă, în viața medicală. Drept urmare, am ales să particip la concurs, am obținut postul, iar din data de 25 martie sunt aici”.

În privința pacienților care doresc să se adreseze chirurgului Keller, aceștia o pot face începând cu data de 1 aprilie, între orele 8 și 15, inclusiv pot veni cu bilet de trimitere din partea medicului de familie, beneficiind astfel de consultul gratuit.

CITEȘTE ȘI: Spitalul de la Moldova Nouă are medic ortoped! De la 1 aprilie, fără păcăleală!

Principalul motiv pentru care Keller a luat hotărârea de a nu pleca din România și de a-și continua activitatea medicală în țara în care s-a specializat a avut la bază familia: „Am ales, totuși, România pentru că familia este aici. Cred că mi-ar fi mult mai greu să mă adaptez într-o altă țară, în care nu cunoști chiar pe nimeni. Și, de asemenea, am rămas pentru oamenii de aici”.

Specialistul în Chirurgie Generală le transmite pacienților că, în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, acesta are la dispoziție toate dotările necesare astfel încât să-și poată efectua meseria fără nicio problemă: „Avem tot ce ne trebuie, cel puțin la mine în cabinet, chiar am toate cele necesare. Totul a fost nou, am absolut orice în cabinet: de la pansamente, dezinfectante, truse de microchirurgie. Pot să-mi desfășor activitatea de la o simplă consultație, până la un tratament de lipom ș.a.m.d”, certifică medicul.