Spitalul de la Moldova Nouă are medic ortoped! De la 1 aprilie, fără păcăleală!

untitled design set 970x90 px

Locuitorii orașului Moldova Nouă, dar și cei din Clisura Dunării vor avea șansa, începând cu luna acesta, să-și trateze afecțiuni ale aparatului locomotor şi ale coloanei vertebrale chiar la ei acasă. Și aceasta, datorită unui medic timișorean!

După o bună perioadă de timp, cabinetul de Ortopedie-Traumatologie al unității spitalicești de la malul Dunării își redeschide porțile, timișoreanul Cosmin Viorel Gridan fiind medicul care a participat la concursul posturilor vacante ale Spitalului Orășenesc, dar și cel care-i va întâmpina pe pacienți de acum înainte în vederea examinării, stabilirii unui diagnostic, precum și în vederea tratării anumitor probleme în acest sens.

Despre motivul care a stat la baza hotărârii lui Gridan de a părăsi Timișoara (în locul în care s-a specializat ca medic) și de a participa la concurs pentru ocuparea postului vacant de la Moldova Nouă (ortopedie-traumatologie), specialistul lămurește într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro: „În primul rând, am ales să fac această meserie pentru că-mi place. Am făcut 5 ani de rezidențiat, 2 ani de specialitate, timp pe care mi l-am petrecut în Timișoara. A fost, cred, printre puținele variante pe care le-am avut la dispoziție și singurul loc de muncă la momentul respectiv pe care l-am găsit disponibil. Acesta a fost, în principiu, motivul pentru care am ales să vin, să candidez pentru acest post. Acum, ca și zonă, ca și peisaj, într-adevăr, te atrage. Rămâne de văzut. E prima dată când am venit în zonă”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Referitor la perioada din care pacienții pot călca pragul cabinetului de ortopedie, medicul anunță: „Pacienții pot veni la mine începând cu această lună. Contractul l-am semnat la data de 25 martie, însă contractul cu Casa de Asigurări, adică pacienții pot beneficia de servicii gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, a început la data de 1 aprilie”.

În vârstă de 32 de ani, specialistul a preferat să rămână în țară și să nu plece în străinătate, pilonul principal al acestei decizii fiind posibilitatea de a-și pune în aplicare cunoștințele dobândite chiar în România, țara care l-a specializat. Și notează că principalul motiv al exodului medicilor se referă la numărul scăzut al locurilor de muncă, comparativ cu numărul studenților care se specializează an de an: „Majoritatea colegilor care aleg să plece în afara țării, să practice meseria, cred că o fac din lipsa locurilor de muncă de la noi și nu neapărat din punct de vedere financiar. Ci datorită faptului că sunt puține locuri de muncă raportate la numărul de candidați care-și finalizează studiile în fiecare an”.

Întrebat dacă Spitalul Orășenesc Moldova Nouă îi pune la dispoziție toate cele necesare pentru a putea efectua o consultație cap-coadă, ortopedul, plăcut surprins, expune: „Sigur că da! Spre surprinderea mea, când am ajuns la acest spital, într-adevăr am găsit toate materialele de care avem nevoie, mai ales pe partea de policlinică. Sper, cu timpul, să se poată achiziționa și restul materialelor, pentru partea de operație ș.a.m.d. Dar, pentru partea de policlinică, într-adevăr, avem toate materialele necesare: aparat de radiologie mobil, cred că puține spitale, chiar și cele județene, au această aparatură, computer tomograf, toate materialele chirurgicale se pot folosi într-un cabinet de ambulatoriu”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/