Tot mai mulți cărășeni vor să plece în străinătate pentru un job stabil

Statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că aproape 300 de cărășeni au cerut consultanță prin Programul Eures, care îi trimite pe români în străinătate să se angajeze. În ciuda acestui fapt, oficialii AJOFM sunt optimiști pentru anul 2012 și spun că lucrurile se vor „dezgheța” pe piața muncii.

Deși rata șomajului a scăzut doar fictiv în Caraș-Severin la puțin peste 5 procente, pentru că un număr mare de șomeri a ieșit din plată, cei care conduc Agenția județeană sunt încrezători că lucrurile se vor îndrepta în 2012 la nivel local. „Angajările de la Moldova-Nouă, cele de la Caransebeș și finalizarea Aquaparcului de la Băile Herculane în acest an sunt semne bune pe piața muncii din Caraș-Severin”, a spus Caius Isac, directorul AJOFM Caraș-Severin.

Acesta a adăugat faptul că pentru municipiul de pe Bârzava șansa de dezoltare a pieței muncii ar fi turismul. Investițiile de amploare în turism ar absorbi și un număr mare de șomeri, care își găsesc cu greu un loc de muncă în momentul de față. În ce privește intenția cărășenilor de a munci în străinătate, numai prin AJOFM au cerut consultanță 300 de persoane. Trebuie precizat însă, că, pe lângă instituția de stat, numărul agențiilor private de recrutare și plasare de personal în străinătate se apropie de zece.