Tot mai multe cazuri de hepatita A la copiii din Moldova Nouă

untitled design set 970x90 px

Dacă în luna martie a acestui an medicul pediatru de la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, Lucica Stoica, anunța un număr record de parazitoze intestinale (viermișori), în ultima perioadă se pare că a crescut și numărul cazurilor de hepatită A la cei mici.

Cu privire la această problemă, dar și unde pot fi tratați copiii, specialistul în pediatrie declară pentru expressdebanat.ro: „Avem o creștere a cazurilor de hepatită A. Din nefericire, nu avem Secție de Infecțioase ca să putem să-i ținem și asta înseamnă transfer automat spre Reșița”.

Despre care ar fi cauza apariției acestui virus, Lucica Stoica detaliază: „Virusul hepatitic A se transmite pe cale fecal-orală. Adică: mâini nespălate, alimente contaminate – boala mâinilor murdare”.

publicitate ziar expresb 1000x100

În privința mediei de vârstă a copiilor care s-au prezentat cu astfel de cazuri, pediatrul explică: „Am întâlnit copii cu hepatită A de la vârsta de 2 ani până la 13-14 ani”.

Hepatita A este un virus care se poate trata, numai că „trebuie supravegheat copilul, în momentul în care iasă din spital. Acesta trebuie să urmeze un regim special de viață și, evident, să respecte regulile de igienă. Din nefericire, aici se ajunge din cauza lipsei de cultură, a lipsei prevenției”, concluzionează medicul Lucica Stoica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/