Torma vrea să transforme problema câinilor vagabonzi într-o muncă de echipă

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, este convins că o mână de oameni nu va putea rezolva problema câinilor fără stăpân în orașul de la malul Dunării!

Văzând impactul pozitiv pe care l-a avut ultima campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, șeful administrației locale din Moldova Nouă a punctat această acțiune ca fiind „unul din pașii necesari în vederea unui oraș curat”.

Mai mult decât atât, cu privire la adăpostul care va fi construit pentru câinii fără stăpân, Torma speră ca „cetățenii să-nțeleagă că adăpostul de câini nu va putea fi susținut singur și cei care vor să ajute, fie prin donații, fie prin alte lucruri: materiale de construcții sau mâncare, pe viitor, noi primim cu mare drag sprijinul tuturor și sper ca, încet, încet să trezim și spiritul civic în cetățenii care locuiesc în jurul orașului Moldova Nouă, în comunele limitrofe. Pentru că foarte mulți câini apar în orașul nostru și prin faptul că cei de la sate, de la comune, abandonează câinii pe raza orașului Moldova Nouă”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Edilul-șef face un apel către cetățeni și le explică acestora că, fără unirea tuturor forțelor în rezolvarea acestei probleme, șansele de reușită sunt minime: „Sper ca toți să-nțelegem că poate să existe voință și dorință de la mine, ca primar și de la aparatul de specialitate, dar dacă nu facem toți împreună pași spre a ne civiliza și a trata problema câinilor fără stăpân foarte serios, șansele de reușită sunt mici”.

De asemenea, primarul își exprimă dezamăgirea față de unii cetățeni care, până să-i atace vreun câine pe stradă, nu au nicio reacție, însă după ce nefericirea se petrece, toate oalele se sparg în capul lui: „Sunt foarte dezamăgit de multe ori că mulți cetățeni au tolerat și tolerează câinii de 20-30 de ani și se simt marcați de prezența lor doar în momentul în care ei au un incident cu un câine”.

Primarul mai explică și că problema câinilor vagabonzi nu este un fenomen de ieri, de azi, ci de 30 de ani încoace. Acesta refuză să acuze vreun primar pentru această situație și reiterează importanța muncii în echipă: „Câinii de pe stradă din Moldova Nouă sunt de peste 30 de ani. Nu putem acuza, oricine ar fi fost primar pentru că nu s-a rezolvat această problemă istorică. Dar eu am decența să-mi asum că e responsabilitatea noastră, a primăriei, însă, în același timp, vreau să cer ajutor tuturor cetățenilor să mă ajute, să ne ajute ca transformarea orașului Moldova Nouă în bine să fie o muncă în echipă: administrația publică și cetățenii”.

banner 970 x 250