Tabere de vară pentru copiii de la sat. Aproape 400 de participanți din peste 20 de localități cărășene!

publicitate si promovare in ziar

Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu mai multe organizații și instituții județene și locale, derulează, din această lună, un amplu program educațional intitulat „Tabăra din Inima Satului” (TDIS), destinat copiilor și tinerilor din județul Caraș-Severin.

Debutul proiectului, care își propune să ofere activități educaționale în tabere de vară pentru copiii și tinerii de la sat, va avea loc luni, 10 iunie, de la ora 17.00, la sediul Episcopiei.

În proiect sunt implicați un număr de 380 de copii și tineri cu vârste între 7 și 18 ani din 22 de comunități rurale din județul Caraș-Severin, care vor avea posibilitatea, pe parcursul verii, să participe la o serie de activități educaționale sub forma unor tabere de vară, care vor fi organizate în 14 comunități rurale de pe întreg cuprinsul județului. Programul este sprijinit de o rețea de 70 de voluntari, elevi, studenți, cadre didactice care vor coordona atelierele din cadrul taberelor și care, la rândul lor, vor beneficia de o serie de sesiuni de formare și perfecționare în domeniul voluntariatului.

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, în localitatea Marga au loc două sesiuni de formare și perfecționare a voluntarilor pe baza conceptului de tabere TDIS, pus la dispoziție de organizatori.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01