Torma scoate din buzunarul propriu 1 milion de euro pentru locuri de muncă în Moldova Nouă

Primarul de la malul Dunării, Adrian Torma, s-a săturat să mai stea la mâna consilierilor locali sau la mâna Delphi pentru a crea locuri de muncă în orașul pe care-l conduce.

Blamat, de nenumărate ori, că a permis gigantului Delphi să plece din Moldova Nouă și că, ulterior, nu s-a preocupat de soarta cetățenilor, omul Adrian Torma și-a angrenat familia în toată această poveste și a convins-o că, dacă din punct de vedere administrativ, acesta stă cu mâinile legate, puterea financiară a familiei sale poate schimba cursul lucrurilor în orașul de la malul Dunării.

Despre investițiia familiei Torma, liberalul detaliază pentru expressdebanat.ro: „Sunt blamat de tot felul de indivizi din oraș că nu-mi doresc locuri de muncă. Vă aduc și dumneavoastră la cunoștință ce poate puțină lume știe. Eu, împreună cu familia mea, am cumpărat o clădire de 3.000 de metri pătrați pentru a aduce investitori, ceea ce puțini primari poate ar fi făcut. Dar am făcut-o cu drag și cu sentimentul că eu și fratele meu, Alexandru Torma, avem o datorie față de acest oraș și, dacă Dumnezeu ne-a dat tot ce avem nevoie, și noi, la rândul nostru, putem face acest gest. Și sper, în curând, în clădirea pe care noi o avem, s-ducem investitori, atât timp cât cu Delphi nu ne putem înțelege”.

Torma este supărat nevoie mare pentru boicotul consilierilor social-democrați, de la ultima ședință a Consiliului Local, întrucât, până la finalizarea proiectului care va fi pus în practică de familia sa, acele câteva proiecte de pe ordinea de zi ar mai fi putut genera câteva locuri de muncă. Puține, ce-i drept, dar erau bune și acelea: „Au fost câteva proiecte mai micuțe pe ordinea de zi care ar fi generat lucruri noi pentru orașul Moldova Nouă, dar, cel mai important, locuri de muncă. De asta sunt foarte supărat pe cei de la PSD. Ei clamează că-și doresc locuri de muncă, dar nu vin la ședințe, unde este nevoie de ei”.

Edilul nu ar fi vrut să facă încă public planul familiei sale, însă încăpățânarea consilierilor PSD, de a nu participa la ședință pentru a hotărî cum îi pot ajuta pe cetățeni, l-a determinat pe edil să ia măsuri: „Eu nu am vrut să fac publică chestiunea aceasta pentru că nu vreau să fie un motiv de laudă sau de a ieși în evidență, dar în discuțiile pe care le port cu fratele meu, legate de problemele pe care le-ntâmpin, atât în problemele din Consiliului Local, cu aceste personaje sumbre, care nu doresc binele comunității, și relația complicată cu Delphi, de a nu putea să ne obținem clădirile noastre înapoi, noi pornind instanța, Alexandru a fost de acord, la insistențele mele, să-ncercăm să rezolvăm problema asta, din punct de vedere al mediului privat. Și a fost de acord să achiziționăm o clădire. E o clădire în care au funcționat niște depozite de materiale de construcții. Am transferat către el discuțiile pe care le-am purtat cu anumiți investitori și am început discuțiile și cu alți investitori și, ce poate nu am reușit în mediul public/administrativ, să putem reuși în mediul privat, fiind mult mai ușor de luat deciziile și nu mai stai la mâna unor consilieri locali care se opun. Toată lumea care are o minimă decență știe cum, în 2011, tot PSD, în frunte cu actualul prefect al județului Caraș-Severin, Matei Lupu și o parte din consilierii actuali se opuneau deschiderii Delphi, în Moldova Nouă”.

1 milion de euro pentru 500-600 de locuri de muncă

Omul de afaceri Alexandru Torma, fratele edilului, ar urma să scoată din buzunar suma de 1 milion de euro, investiție care ar genera undeva la 500-600 de locuri de muncă în Moldova Nouă: „În această clădire, investiția va fi undeva până într-un milion de euro, cu tot cu achiziție și joburile care s-ar putea crea, ar fi undeva între 300 până 500-600 de locuri de muncă. Evident, dacă unul dintre investitori va dori să vină la Moldova Nouă și dorește să dezvolte. Noi, familia Torma și Auto Alex, le vom pune la dispoziție condițiile necesare”, concluzionează edilul.