Torma i-a luat viceprimarul lui Lupu! Cu acordul PSD-ului! [FOTO]

Noul Consiliu Local Moldova Nouă rezultat ca urmare a alegerilor din 5 iunie s-a constituit legal duminică, la cea de-a doua convocare de constituire, după ce prima încercare a eșuat ca urmare a absenței consilierilor PSD, UNPR și ai Partidului Verde.

Casa de Cultură din Moldova Nouă a fost duminică dimineață gazda constituirii noului consiliu local ales al orașului de pe malul Dunării. În prezența a 300 de cetățeni ai orașului, dar și a reprezentantului Prefecturii, noii aleși ai urbei au depus jurământul de credință pentru următorii patru ani. Dacă la prima convocare de constituire care a avut loc joi consilierii aleși ai PSD, UNPR și ai Partidului Verde nu au fost prezenți la ședința de constituire, duminică, toți consilierii locali au fost prezenți în sala Casei de Cultură din Moldova-Nouă. Ședința de constituire s-a desfășurat sub semnul consensului unanim, nicio propunere sau inițiativă a președintelui de ședință nefiind contestată sau respinsă la vot de către consilierii care au absentat la prima convocare. Tot la ședința de duminică a avut loc și validarea mandatului de primar a  lui Adrian-Constantin Torma, acesta preluându-și mandatul odată cu depunerea jurământului de credință, în aplauzele celor 300 de participanți la eveniment.

După îndeplinirea formalităților de preluare a mandatului de primar, noul consiliu local și-a ales viceprimarul, acesta provenind din rândul consilierilor Uniunii Sârbilor din România. Este de fapt fostul viceprimar, Adrian Moiseș, singurul candidat, votat de toți cei 17 consilieri în funcție, astfel parafându-se și noua majoritate din executiv, dintre PNL și USR (Uniunii Sârbilor din România).