„Torma e un epigon, apărut după 2012, care se crede Alfa și Omega!”

Dojana lui Torma la adresa consilierului județean PSD, Victor Tiugan, în contextul falimentului Moldomin: „Nu ți-ai făcut treaba într-un loc, te duci acasă! Nu te muți dintr-o parte într-alta ca o rață obosită (de pe un mal pe altul)”, nu s-a lăsat fără ripostă.

„Tiugan a trădat instituția, mințind oamenii și fiind cel care a ajutat la închidere. Acum se bucură de planurile Cupru Min-ului, când, poate, la un moment dat, putea Moldomin-ul să cumpere Cupru Min-ul, dacă aveam director buni”, afirmase Torma. Directorul Moldomin s-a apărat lăudându-se cu o performanță unică, după cum spune acesta, în industira minieră din România: „Am ocupat postul de director general din anul 2005 până în 2009 și, apoi, din 2013 până în prezent. Vreau să îi spun domnului Torma că, în 2006,  am fost singura firmă, cu activitate minieră, care am ieșit dintr-o procedură de insolvență. Deci, singura firmă din țară. Conducerea activității Întreprinderii Miniere implică o muncă laborioasă, cu ghilimelele de rigoare aș spune că nu este comerț”.

Nici problema traseismului politic, despre care vorbea Adrian Torma, nu s-a lăsat fără reacție din partea consilierului PSD. „Domnul primar a făcut referire la două aspecte din viața mea: aspectul activității profesionale și aspectul politic. Vreau să îi răspund domnului primar că, pentru mine, cel mai important, vis-a-vis de ce se-ntâmplă în viața profesională, este diploma de inginer, nu funcția! Țin foarte mult la diploma mea de inginer! Am făcut  școală când se făcea școală în România. Vis-a-vis de activitatea politică, nu mă dezic de anii petrecuți în PNL și niciodată nu voi arunca noroi în foștii mei colegi. Iar domnului primar i-aș spune că e un epigon, apărut după 2012, care se crede Alfa și Omega în ceea ce privește viața politică și economică din județul Caraș-Severin,  că are aspirații de Dinu Păturică. Îi mai spun că toți suntem trecători pe acest pământ. Iar în urma noastră rămân doar faptele noastre. În urma faptelor putem vorbi”, i-a transmis Victor Tiugan șefului administrației de pe Dunăre.

Acesta a mai punctate alte câteva aspecte care aduc în prim-plan atât rivalitatea politică, dar și faptul că această luptă n-ar trebui să conducă la orgolii gratuite: „Toți bărbații de stat ai României, dar și femeile, ar trebui să-și prețuiască adversarii. Din lupta asta, nu dusă la prostie, la orgoliu,  ar trebui să iasă lucruri bune. În momentul în care ne respectăm unii pe alții și nu ne facem <<rață obosită>>, venim cu argumente și spunem: <<Domnul Tiugan, eu consider că aici e greșit>>! Și eu sunt în stare să spun: <<Eu, Victor Tiugan, da, am greșit!>>. Dar să nu atacăm doar de dragul de a avea priză, așa încât presa să facă rating. Iar eu sunt mândru că presa noastră e <<câinele de pază al democrației>>, cu lucruri bune, cu lucruri rele. Dacă păstrăm limitele și regulile jocului… Eu pledez pentru ca regulile jocului să se stabilească înaintea jocului, nu în timpul jocului. Pe când, la noi, în România, se tot schimbă regulile în timpul jocului…”.