Torma caută soluții la ambasadorul Germaniei!

Primarul orașului Moldova Nouă a participat recent, alături de edilul Reșiței, Nelu Popa, la evenimentul „Cities of tomorrow”, organizat de către Camera de Comerț Româno-Germană având ca temă „Orașele viitorului și aplicarea de strategii în atragerea investitorilor germani în comunitățile locale”. Adrian Torma a mărturisit că a realizat cât de multe oportunități în atragerea oamenilor de afaceri germani există atunci când pot fi atinși anumiți indicatori de care investitorii țin cont.

După două zile de discuții și dezbateri, Torma a concluzionat că există două Românii: România orașelor mari, a centrelor universitare, care au forță de muncă calificată, acces la infrastructură și un nivel ridicat al calității vieții, și România orașelor mici și a comunelor de provincie, care în acest moment sunt departe de a îndeplini acești indicatori și care se zbat într-o luptă cruntă de supraviețuire.

„Moldova Nouă este un oraș izolat care mulți ani a gravitat în jurul minei de cupru. Dar, în același timp, este primul oraș în România la Dunăre. Trebuie să acceptăm că viitorul nostru trebuie legat de oportunitățile pe care le oferă Dunărea, de dezvoltarea turismului, de o strategie de valorificare a pescuitului sportiv și industrial, de dezvoltarea unui port industrial sau/și comercial în zona noastră și de promovare a întregului Banat pentru a convinge tour-operatorii să oprească vasele de croazieră în Moldova Nouă. Evident, trebuie să facem lobby pentru redeschiderea minei de cupru și intensificarea de investitori”, a spus Torma.