Torma are proiecte pe rol! Luminița Jivan nu-i înțelege demisia

Colaborarea dintre deputatul Luminița Jivan și primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, nu este o noutate pentru nimeni. Cunoscută ca fiind portavocea primarilor cărășeni, indiferent de apartenența politică, șefa PSD Caraș-Severin nu înțelege de ce edilul Torma spune „stop” administrației publice locale, după ce a umblat pe la București pentru a materializa binele comunității pe care o conduce.

Apropierea dintre Torma și Jivan, chiar dacă pe edil această apropiere l-a costat excluderea din partidul cu care a plecat la drum în 2016, a avut la bază un singur scop: sâmburele de speranță adus cetățenilor din Moldova Nouă. Jivan spune că, în calitatea sa de deputat, era absolut normal să pună umărul la anumite proiecte, chiar și în acele comunități unde nu se votează masiv PSD. Ce-i drept, la alegerile locale din 2016 nu s-a votat masiv PSD: „Tocmai de aceea am fost implicată foarte mult în proiectele pe care le-a avut Moldova Nouă.”, a subliniat Jivan pentru expressdebanat.ro.

Faptul că primarul Torma a luat hotărârea de a renunța la cârma orașului (principalul motiv invocat fiind incapacitatea de a livra soluții cetățenilor) o face pe Jivan să-și pună semne de întrebare, dar nu în calitate de om politic, ci din punctul de vedere al cetățeanului, gestul edilului fiind de neînțeles în condițiile în care acesta are proiecte pe rol: „Cel puțin ce ține de mine, am contribuit la mișcarea lucrurilor în privința fondurilor de care ar urma să beneficieze spitalul. Apoi este în procedură de achiziție publică bazinul de înot didactic în valoare de aproape 9 milioane de lei. Mai urmează o sală de sport aici.”, a punctat Luminița Jivan.

Adrian Torma însă nu s-a plâns de inexistența proiectelor, ci de lipsa banilor pentru partea de cofinanțare a acestor proiecte. Cu toate acestea, deputatul Jivan reiterează că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a sprijini comunitatea din Moldova Nouă: „Din punctul meu de vedere, cel al deputatului Luminița Jivan, comunitatea din Moldova Nouă și administrația publică locală au primit tot sprijinul”.